ODZIV

»Po mestu gorijo mavrične zastave.« Zdaj se je na nasilje na Paradi ponosa odzval Golob

Predsednik vlade je v odzivu na nasilje zapisal tudi, da se je sicer Slovenija s sprejetjem družinskega zakonika uvrstila »ob bok držav, ki imajo zagotovljen visok standard varovanja pravic istospolnih parov«.
Fotografija: FOTO: Črt Piksi, Delo
Odpri galerijo
FOTO: Črt Piksi, Delo

Premier Robert Golob je poudaril, da nasilje na Paradi ponosa, ki se je v Ljubljani odvila v soboto, kaže »da moramo vložiti dodatne napore k spodbujanju strpnosti in zagotavljanju varnosti«. Po njegovih besedah bomo tako lahko našo družbo naredili odprto in vključujočo, so danes sporočili iz kabineta predsednika vlade.

image_alt
Milena Miklavčič začudena: Kaj pomeni pasja maska na človeškem obrazu?

Golob je v odzivu na nasilje zapisal tudi, da se je sicer Slovenija s sprejetjem družinskega zakonika uvrstila »ob bok držav, ki imajo zagotovljen visok standard varovanja pravic istospolnih parov«.

»Po mestu gorijo mavrične zastave«

Inštitut 8. marec je v soboto na facebooku objavil, da je po paradi majhna skupina ljudi izvajala nasilje. »Po mestu gorijo mavrične zastave. Dobivamo sporočila o napadih na LGBT-osebe,« so zapisali. V Pritličju so v soboto objavili posnetek osebe, ki je razbila okno, na katerem je visela mavrična zastava.

image_alt
Ste videli, kaj se je zgodilo na Paradi ponosa!? »Javno spodbujanje sovraštva se je spet materializiralo« (VIDEO)

Predstavnica društva Parada ponosa Katja Sešek je za Radio Slovenija dejala, da tako velike sovražnosti ni bilo že leta. Po paradi je udeležencem svetovala, naj se držijo v skupinah in naj odstranijo vse mavrične stvari, ko zapustijo paradni prostor.

Varuh človekovih pravic Peter Svetina je ob ponedeljkovi predaji letnega poročila v DZ dejal, da ostro obsoja vsakršno obliko nasilja, ki ga je treba tudi sankcionirati. 

image_alt
Grims zarohnel: »Če poveš resnico: obstajata samo 2 spola, vas obravnava policija ...« (VIDEO)

Tudi predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič je obsodila vsakršno nasilje nad komerkoli, ki izraža svobodno voljo. Sama se zavzema za človekove pravice, in ena od pravic je tudi svobodno odločanje o svoji spolni usmerjenosti, je dejala. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije