ZAČETEK ŠOLSKEGA LETA

Ostri zapis vzgojiteljice razburil splet: Je vse tisto, kar vzgojiteljica ne sme biti!

Pod zapisom se je vnela žolčna debata.
Fotografija: Starši so se razdelili na dva dela. Fotografija je simbolična. FOTO: Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Starši so se razdelili na dva dela. Fotografija je simbolična. FOTO: Getty Images/istockphoto

LJUBLJANA – Zapis vzgojiteljice na facebooku je razdelil javnost na dva dela. Nekateri se z njo strinjajo v popolnosti, drugi pa so strogo proti. Napisano se nanaša na začetek šolskega leta, ki je vsako leto travmatično za otroke, starše in vzgojitelje, a le če se tega ne lotimo prav. Vzgojiteljica, ki ima tri otroke, je podala nekaj navodil, kako lahko ohranimo mirno glavo pri vstopu v vrtec. Že 18 let je z vsem srcem in dušo v tem poklicu in staršem polaga na srce, naj svoje otroke že med porodniškim dopustom navadijo na malo samostojnosti. S pomočnico skrbita za 13 oz. 14 otrok in to pomeni, da nekdo od njih vedno čaka: »Veste, eden je/bo vedno zadnji. Danes bo vaš, jutri bo njen, pojutrišnjem njegov ...« je zapisala.

Nekateri odzivi so bili zelo pozitivni. Tadej je zapisal: »To bi moralo pisati na vsaki fasadi vrtca, lahko tudi v različnih barvah!«

»Starši smo naporni. Prav je, da se nas opomni. Žal preredko,« pa je napisal David.

»Z večino se strinjam. Je pa tudi naloga vrtca pomoč staršem pri vzgoji. Če pri 11 mesecih še ne obvlada žlice, ni treba obsojati staršev, da ga niso naučili. Obe strani morata sodelovati, le tako lahko zagotovimo optimalen razvoj za vse otroke,« piše Polona.

Vsi starši pa se z zapisom niso strinjali: »Če ti je problem nahraniti leto dni stare otroke, si zgrešila poklic. Pa ti vzgajaš otroke že 18 let. Res katastrofa, kdo nam vzgaja otroke,« se jezi Peter.

»Draga X. Vesela sem da niste in ne boste vzgojiteljica mojim otrokom. Veste imam ravno tak dan, da ne bom tiho,« pa meni Špela.

Celotni zapis in odzive si lahko preberete spodaj.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije