HLADEN TUŠ

Nož v hrbet: Popovič jih je izgubil šest

Nekdanjega koprskega župana je zapustilo šest svetnikov.
Fotografija: Boris Popovič. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Boris Popovič. FOTO: Jože Suhadolnik

KOPER – Šest dosedanjih občinskih svetnikov iz vrst Koper je na čelu z bivšim podžupanom Petrom Bolčičem s petkom ustanavlja klub neodvisnih svetnikov. Kot je pojasnil Bolčič, so ugotovili, da bodo tako lažje delovali v dobro občanov in občine. Stranka bivšega župana Borisa Popoviča bo tako v 33-članskem občinskem svetu štela samo še sedem svetnikov.

Poleg Bolčiča bodo svetniški klub sestavljali še Vlasta Vežnaver, Barbara Strmole, Kristina Radovčič, Tina Mojškerc in Igor Hrvatin, je ob robu današnje seje občinskega sveta medijem pojasnil Bolčič.

Na pomisleke, da so bili izvoljeni na listi Popovičeve stranke Koper je naš, je Bolčič odvrnil, da so bili na listi s svojim imenom in priimkom »in s svojim imenom in priimkom smo bili tudi izvoljeni v občinski svet, ne samo zaradi liste«.

Se bodo povezali z aktualnim županom?

O možnosti sodelovanje z novim županom Alešem Bržanom, ki vsaj za zdaj v občinskem svetu nima formalne koalicije, bo pa po novem z osmimi svetniki največja svetniška skupina, je Bolčič povedal, da želijo »pomagati aktualnemu županu, da čim bolje izpelje ta mandat«.

O odnosu s Popovičem je Bolčič pojasnil, da sam nima zamer, ter dodal, da se nima za izdajalca, pač pa meni, da ima kot občinski svetnik pravico sodelovati z županom.

Uradno še ni seznanjen z odhodom

Popovič je danes novinarjem odvrnil le, da uradno ni seznanjen z odhodom omenjenih svetnikov in da zato zadeve ne komentira, je pa zato na posnetku, ki je bil že v ponedeljek objavljen na facebooku, med drugim izjavil, da »moji izdajalci iz Koper je naš že veselo poskakujejo okrog v. d. župana ... in poskušajo na vsak način biti zmagovalci, čeprav so poraženci«.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije