EPIDEMIJA

Neuradno: po 24. popolno zaprtje države

Štiri slovenske regije se bodo začasno sprostile, a slišati je, da bo kmalu drugače.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Leon Vidic, Delo

Sproščanju nekaterih ukrepov tik pred vrhuncem prazničnega decembra naj bi bil le bombonček pred popolnim zaprtjem države. Po neuradnih informacijah 24ur naj bi vlada pripravljala predlog za popolno zaprtje države po 24. decembru. Sprostitev naj bi sledila 4. januarja prihodnje leto. V tem času naj bi delovale le zdravstvene ustanove, lekarne in trgovine z živili. Tak predlog naj bi obravnavali že v četrtek. Na to, ali ga bodo sprejeli v takšni ali nekoliko drugačni obliki, pa bo treba še malo počakati.

Spomnimo, od torka, 15. decembra dalje, se bodo določene omejitve sprostile. Kot je v nedeljo zvečer odločila vlada, se lahko odprejo določene storitvene dejavnosti (frizerstva, pedikura, manikira, avtopralnice, čistilnice in določene trgovine). Za štiri, t. i. varnejše regije pa ne bo več omejitve gibanja na občine, pač pa na regijo. Ampak samo v svoji regiji, torej v drugo regijo prehod ni dovoljen. 

Hkrati je vlada sprejela odlok, ki dovoljuje obratovanje gondol na smučiščih, a ob posebnem režimu za smučarje. 

Kaj in kje veljajo zrahljani ukrepi? FOTO: vlada
Kaj in kje veljajo zrahljani ukrepi? FOTO: vlada

Aplikacija #ostanizdrav buri duhove

Veliko prahu dviguje odločitev vlade, da bodo to lahko storili le tisti, ki imajo naloženo aplikacijo #ostanizdrav. Informacijska pooblaščenka se je na to odzvala: Vpogled v telefon je lahko samo s sodnim nalogom

Gospodarski minister Zdravko Počivalšek je na novinarski konferenci povedal, da se bodo v četrtek na seji zgledovali po drugih evropskih državah. Izpostavil je Nemčijo, kjer so se odločili za strogo zaprtje, ki ga uvajajo od 16. decembra do 10. januarja.




 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije