DUŠEVNO MOTEN?

Nesposoben za sojenje, sposoben za Tenerife

Sodnik Stanko Omerzu prebolehen za zatožno klop, na bolniški ga ne najdejo, a lahko gre na dopust
Fotografija: Stanku Omerzu bo jutri odletel na dopust na Tenerife. FOTO: Aleš Andlovič
Odpri galerijo
Stanku Omerzu bo jutri odletel na dopust na Tenerife. FOTO: Aleš Andlovič

MARIBOR – Prava farsa se je razvila iz sodnega procesa Stanku Omerzuju, predsedniku delovnega in socialnega sodišča v Mariboru. Tožilstvo mu očita zalezovanje nekdanje ljubice iz Slovenske Bistrice, ki je hotela prekiniti razmerje z njim, a jo je diplomirani pravnik zasipaval s sporočili, ki so bila iz dneva v dan bolj grozilna in žaljiva. Vse je kazalo, da se bo proces hitro končal, zaslišanih je bilo že ducat prič, tudi posamezniki iz odvetniških vrst, a se je zapletlo. Obramba, interese sodnika zastopata odvetnika Viktor Osim in Davor Ozmec, je dosegla, da je Stanka Omerzuja pregledal psihiater.

Nesposoben še 3 mesece

Psihiater Matej Kravos je v izvedensko mnenje med drugim zapisal, da obtoženi ni sposoben za sodelovanje v sodnem procesu. Kako dolgo? Še najmanj tri mesece. A zapisal je še, da bi na duševno motnjo – ta naj bi nastala zaradi sodnega procesa – pozitivno vplivalo, če bi obtoženi hodil v službo, saj bi ga to »sproščalo, razbremenilo in mu dvignilo samopodobo«. Ker sodnica Karmen Krajnc kaj tako nevsakdanjega še ni slišala, je želela psihiatra videti in slišati v živo na sodišču. Dvakrat ga je neuspešno vabila, zatem pa dobila odgovor, da ima Kravos za naslednje tri mesece vse službene termine zasedene in da pacientov ne more prenaročati.


»Več v tiskani izdaji. Dobite jo v bližnji trafiki, v aplikaciji na pametnih telefonih in tablicah ali pa jo naročite v e-trafiki«​

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije