V SLOVO

Nekdanjega župana ni več

Umrl nekdanji župan občine Gorica Ettore Romoli.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: arhiv Dela
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: arhiv Dela

GORICA – V bolnišnici v Vidmu je ponoči v starosti 80 let umrl nekdanji župan občine Gorica in predsednik regionalnega sveta Ettore Romoli. Hospitaliziran je bil zaradi zdravstvenih zapletov kmalu po izvolitvi za predsednika novega deželnega sveta Furlanije - Julijske krajine.

Romoli je bil rojen leta 1938 v Firencah, diplomiral je iz ekonomije in trgovine na univerzi v Trstu. Deloval je kot računovodja, bil je predsednik združenja računovodij Gorice in učitelj tehnično-ekonomskih predmetov v srednjih šolah.

Na Goriškem se ga bodo spominjali predvsem kot župana občine Gorica med letoma 2007 in 2017. V osemdesetih letih prejšnjega stoletja je bil goriški mestni svetnik, soustanovitelj stranke Naprej Italija ter italijanski senator. Deloval je tudi na deželni ravni Furlanije - Julijske krajine.

Čeprav je Romoli prihajal iz desnosredinske stranke, je navezal dobre odnose z županom Nove Gorice. Skupno so zagnali tudi delovanje Evropskega združenja za teritorialno sodelovanje (EZTS), ki bo obema Goricama v prihodnosti prek različnih projektov prinašalo evropska sredstva.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije