SPOMINI

Nejc Krevs iskreno: Za mano so težki dnevi žalovanja

Mnogi niso vedeli, da sta pokojni Sašo Hribar in Nejc Krevs sorodnika.
Fotografija: Nejc Krevs. FOTO: Adrijan Pregelj, RTV Slovenija
Odpri galerijo
Nejc Krevs. FOTO: Adrijan Pregelj, RTV Slovenija

Po novici, da se na TV Slovenija dogaja čistka - z voditeljskega stolčka so umaknili Igorja PirkovičaValentino Plaskan in Luko Svetino, se je pojavilo vprašanje, kdo bo naslednji. Namiguje se, da bi lahko odletel novinar Nejc Krevs, a slednji nam je zaupal, da za zdaj nima nobenih informacij o tem, da ne bo več voditelj na Televiziji Slovenija. Sam je sicer na mestu televizijskega voditelja vse od leta 2016. 

Kot pravi, so za njim in pred njim težki dnevi žalovanja, »zato se v tem trenutku ne ukvarjam z dogajanjem na RTV Slovenija.«

S pokojnim Sašom Hribarjem sta bila namreč v sorodu. »Sašo mi je bil bolj kot stric, pravzaprav kot oče. Sicer pa od moje tete partner, zato sem ga nazival kot stric in on mene kot nečak,« nam je zaupal. 

Legendarnemu radijskemu voditelju je ob slovesu zapisal ganljive besede, pod katerimi se je podpisal s »tvoj Nejo«. Njegov zapis objavljamo v celoti.

 

»Bil si virtuoz govorjene besede in galanten mislec sodobnega časa, ki kot Sokrat nikoli nisi zapisal svojih genialnih misli.

Nosil si veliko križev. Z enim si gotovo odrešil kulturo slovenskega humorja.

Bil si ljubitelj narave in državni sovražnik urbanističnih naselij. Vrh nad Višnjo Goro je bil dolenjski Beverly Hills, kjer si začutil, kako zelenje s kisikom oskrbuje vsak tvoj dih.

Spominjal se bom poznih noči, ko sva metala na koš, vseh bazenov, kamor si rad skočil, četudi je bil tisti v Izraelu privatni. Zbirala sva nogometne sličice, uživala v El Clásicu, brala Delo, poslušala Ars, pela Dijana ljubavi, se pogovarjala o Spinozi, potovala po svetu, in predvsem uživala drug v drugem.

Nikoli nisi nehal verjeti vame.

Hvala je premalo. Rad te imam.

Tvoj Nejo.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije