HUDI OČITKI

Ministrici Ajanović Hovnik se maje stolček, Janša je napovedal interpelacijo

Poslanci opozicijske SDS bodo vložili interpelacijo zoper ministrico za javno upravo.
Fotografija: Ministrici se maje stolček. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Ministrici se maje stolček. FOTO: Blaž Samec

Poslanska skupina bo vložila interpelacijo zoper ministrico za javno upravo. Predsednik stranke Janez Janša je na omrežju X zapisal, da je že deset dni osrednja tema dogajanja ministrica Sanja Ajanović Hovnik in da kljub številnim kritikam na njen račun pričakujejo, da bo rezultat enak kot pri prejšnjem ministru za zdravje Danijelu Bešiču Loredanu

Ministrica se je znašla v središču zaradi visokih stroškov službene poti v New York in domnevni netransparentnosti pri razpisu za nevladne organizacije.

»Kritike so več kot upravičene, imamo pa v državi tudi druge probleme: Že tri mesece je vlada ob vseh problemih brez ministra za zdravje. Obnova po ujmi je daleč od optimalne, zima prihaja. Migrantski pritisk na Slovenijo je najhujši po letu 2015, vlada pa obljublja nove nastanitvene kapacitete namesto zaščite meje in ljudi. V EMU inflacija pada, v Sloveniji raste. Življenje je vse dražje. Itd … Da vladi skrajšamo muke ter omogočimo pristojnim ukvarjanje tudi z drugimi perečimi problemi, bo poslanska skupina SDS vložila interpelacijo zoper ministrico za javno upravo Sanjo Ajanović Hovnik. Pričakujemo sicer enak rezultat kot pri prejšnji desni roki PV Goloba ministru Loredanu,« je Janša zapisal na omrežju X. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije