SPORNI PREIZKUS ZNANJA

Minister Pikalo, to je pravilni odgovor na osnovnošolsko vprašanje

Bi vi znali odgovoriti na vprašanje iz testa za športno vzgojo?
Fotografija: Učni program je zasnovan zahtevno in včasih niti ne praktično, opozarjajo strokovnjaki. FOTO: Mavric Pivk, Delo
Odpri galerijo
Učni program je zasnovan zahtevno in včasih niti ne praktično, opozarjajo strokovnjaki. FOTO: Mavric Pivk, Delo

LJUBLJANA – Potem ko smo objavili članek o morda prezahtevnem vprašanju iz testa za šestošolce, na katerega ni znal odgovoriti niti minister za šolstvo Jernej Pikalo, smo se za pomoč obrnili kar na omenjeno ministrstvo.

Potrdili so nam, da je bilo vprašanje zastavljeno otrokom pri nacionalnem preverjanju znanja leta 2009 na naknadnem roku. Pri učencih so preverjali znanje športne vzgoje (objavljamo celotni test), in sicer za devetošolce in ne šestošolce, kot je dejal voditelj Odmevov, kjer so postavili vprašanje.

To je vprašanje, na katerega ni znal odgovoriti niti nekdanji slovenski košarkar Boštjan Nachbar, kar je priznal na svojem twitter računu.

Preizkus znanja iz športne vzgoje pri nacionalnem preverjanju znanja. FOTO: RIC
Preizkus znanja iz športne vzgoje pri nacionalnem preverjanju znanja. FOTO: RIC

Pravilni odgovor je B. Blokada igralcu z žogo; odkrivanje.

Odgovor nam je pojasnil tudi učitelj športne vzgoje na OŠ Ledina Janez Podgoršek. Takole je zapisal: »LK bi moral izvesti blokado. Problem nastane, ker blokad ne poučujemo v 6. razredu. Kot druga varianta, ki bi prišla v poštev, pa je križanje z vročitvijo. Tudi tega taktičnega elementa še ne poučujemo v 6. razredu. Zadnja in edina, ki je tudi v učnem načrtu za 6. razred, pa je odkrivanje LK stran iz njegovega mesta, tako da ta sprosti mesto za prodor LB.«
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije