LOKALNE VOLITVE

Lahko Jankovića skrbi? Podpora Logarju se krepi

Pomladne stranke družno proti sedanjemu županu?
Fotografija: Anže Logar bo skušal Zoranu Jankoviću preprečiti, da bi še četrtič postal župan Ljubljane. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Anže Logar bo skušal Zoranu Jankoviću preprečiti, da bi še četrtič postal župan Ljubljane. FOTO: Leon Vidic, Delo

LJUBLJANA – Vse več strank razkriva svoje kandidate za župana Ljubljane. Med njimi pa ni Nove Slovenije (NSi), ki se je odločila v boju z Zoranom Jankovićem podpreti kandidata SDS Anžeta Logarja. »Čeprav ima ljubljanska Nova Slovenija nabor kakovostnih ljudi za ljubljanskega župana, se je odločila, da podpre dr. Anžeta Logarja in tako že od začetka prispeva, da Ljubljana po mnogih letih spet dobi dostojnega župana. Pri tem jo vodijo izkušnje iz preteklih desetletij, ko je demokratična stran dosegla najboljše rezultate, kadar je sodelovala že pred volitvami,« so sporočili iz mestnega odbora NSi Ljubljana, katerega predsednica je Mojca Kucler Dolinar.

Ostajajo konkurenti

Ob tem so v NSi poudarili, da kljub programski bližini ostajata stranki NSi in SDS na volitvah med seboj konkurentki, »zato že zdaj opozarjamo, da so naši kandidati za svetnike mestnega sveta in četrtne svete odlični in da bodo lahko v veliko pomoč novemu skupnemu županu«.

SLS je - to možnost je v intervjuju za Slovenske novice omenil povratnik v politiko in novi predsednik SLS Marjan Podobnik - tako kot NSi podprl Logarja. Hkrati je Izvršilni odbor SLS napovedal, da bo SLS v nekaterih občinah z večinskim volilnim sistemom za volitve občinskih svetnikov imela skupne kandidate s stranko NSi.


Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije