NEURADNO

Krek odstopil z mesta direktorja

Podal naj bi odstopno izjavo.
Fotografija: FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
FOTO: Blaž Samec

Direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Milan Krek je po neuradnih informacijah STA odstopil z mesta direktorja. Krek je dejal, da te informacije ne komentira. Dodal pa je, da bo »mogoče že v četrtek povedal, kaj in kako«. Člani sveta NIJZ se bodo sicer v četrtek popoldne sestali na seji, po neuradnih informacijah pa bodo obravnavali njegovo odstopno izjavo in imenovali vršilca dolžnosti direktorja.

V medijih so se 3. junija pojavile informacije, da namerava Krek podati svoj odstop. Krek je tedaj povedal, da politika pritiska nanj, naj odstopi, a da tega ne namerava storiti, češ da na položaj ni bil imenovan politično, ampak na podlagi strokovnih kompetenc.

Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan je večkrat pojasnil, da Krek ne uživa njegovega zaupanja, morebitna razrešitev pa je po njegovih besedah v pristojnosti sveta NIJZ. Po razrešitvi nekdanje direktorice NIJZ Nine Pirnat ob začetku epidemije 19. marca 2020 je vodenje NIJZ kot v. d. direktorja prevzel Ivan Eržen, po Erženu pa s polnim mandatom Krek.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas