OB VOJNI

Janša ob iranskih napadih: »Le v Sloveniji niso dojeli in predsednik vlade veselo lovi šparglje«

Prvak opozicije pogreša aktivnejše ravnanje oblastnikov ob zadnji krizi.
Fotografija: Robert Golob in Janez Janša. FOTO: S. N.
Odpri galerijo
Robert Golob in Janez Janša. FOTO: S. N.

Visoki zunanjepolitični predstavnik Josep Borrell je po nočnem iranskem napadu na Izrael za torek sklical izredno videokonferenco zunanjih ministrov držav članic Evropske unije. Kot je zapisal na omrežju X, je njihov cilj prispevati k umiritvi razmer in varnosti na Bližnjem vzhodu.

image_alt
Iran Američanom poslal zelo nevarno sporočilo: »Če naredite ta korak ...«

Izraelski premier Benjamin Netanjahu o morebitnih povračilnih ukrepih po iranskem napadu sicer še ni spregovoril. Se je pa ob 14.30 po srednjeevropskem času začelo srečanje izraelskega vojnega kabineta.

»Le v Sloveniji niso dojeli in predsednik vlade veselo lovi šparglje«

Ob zadnji krizi se je oglasil tudi šef slovenske opozicije. Tako je Janez Janša objavil fotografijo, na kateri se madžarski predsednik vlade Viktor Orban v nedeljo popoldne sestaja z obrambnim svetom, da bi ocenil posledice nedavnih iranskih zračnih napadov na Izrael.

image_alt
Ekskluzivno: Poglejte, kako sta pod senčnikom uživala Robert Golob in njegova Tina (FOTO)

image_alt
Robert Golob v slogu pravega vplivneža razkril, kaj je počel v nedeljo (VIDEO)

Janša je bil oster: »Po vsem zahodu danes vrsta podobnih sestankov. Le v Sloveniji niso dojeli in predsednik vlade veselo lovi šparglje.«

Slovenija ostro obsoja napad Irana na Izrael

Slovenija ostro obsoja napad Irana na Izrael, je danes sporočilo zunanje ministrstvo. Premier Robert Golob je ob tem pozval k takojšnjemu končanju vseh vojaških aktivnosti in trajnemu premirju, tako v Gazi kot drugod na Bližnjem vzhodu. K premirju in diplomatskim pogovorom je pozvala tudi predsednica republike Nataša Pirc Musar.

»Zaostritev spopadov na Bližnjem vzhodu nas navdaja z veliko zaskrbljenostjo. Napad Irana na Izrael je nesprejemljivo stopnjevanje konflikta. Skrajni čas je za takojšnje končanje vseh vojaških aktivnosti in trajno premirje, tako v Gazi kot povsod drugod na Bližnjem vzhodu,« je sporočil predsednik vlade Golob. Kot piše v premierjevi izjavi, ki jo je posredoval Urad vlade za komuniciranje (Ukom), bo to tudi zahteva Slovenije na današnjem izrednem zasedanju Varnostnega sveta ZN na to temo.

Predsednica republike je v odzivu poudarila, da se z napadom Irana na Izrael napetosti na Bližnjem vzhodu le še stopnjujejo. »V vsaki vojni je najbolj ranljivo civilno prebivalstvo. Pozivam k takojšnjemu premirju in prenosu aktivnosti za prenehanje sovražnosti tja, kamor spadajo: za zeleno mizo,« je še zapisala na družbenem omrežju X.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije