POROKA SLOVENSKIH NOVIC

Jan jima je pel že ob prvem srečanju

Predstavljamo četrti par, Barbaro Dolenc in Elvisa Bilbijo. Kranjčana je pred tremi leti razveselila hči Bea.
Fotografija: Pred tremi leti in pol se jima je rodila Bea, zdaj pa bi rada postala mož in žena.
Odpri galerijo
Pred tremi leti in pol se jima je rodila Bea, zdaj pa bi rada postala mož in žena.

LJUBLJANA – Zakonska zveza je z zakonom urejena življenjska skupnost moža in žene, v kateri sta zakonca enakopravna, beremo v zakonskih aktih in še, da zakonska ali partnerska zveza temelji na svobodni odločitvi za sklenitev zakonske ali partnerske zveze, na obojestranski čustveni navezanosti, vzajemnem spoštovanju, razumevanju, zaupanju in medsebojni pomoči.

Ženin in nevesta si bosta večno zvestobo obljubila ob melodiji Dal bom besedo, ki je nastala v sodelovanju Jana Plestenjaka, Zdenka Cotića - Cota<strong> </strong>ter Modrijanov.
Ženin in nevesta si bosta večno zvestobo obljubila ob melodiji Dal bom besedo, ki je nastala v sodelovanju Jana Plestenjaka, Zdenka Cotića - Cota ter Modrijanov.

Marsikdo si želi narediti korak naprej, a je žal organizacija takega dogodka, kot je poroka, velik finančni zalogaj, da o stresu niti ne govorimo. Zato smo v uredništvu Slovenskih novic pripravili prav posebno akcijo, iščemo par, ki mu bomo pričarali čarobno poroko, kot je še ni bilo: na Valentinovem koncertu z Janom Plestenjakom! Civilni obred bo v živo ob premierni predstavitvi Janove nove uspešnice Dal bom besedo, in sicer dan po prazniku vseh zaljubljenih, 15. februarja 2019, na velikem Valentinovem koncertu v dvorani Tabor v Mariboru.

Naslednji dan, v soboto, 16. februarja, bomo zmagovalnemu paru organizirali nepozabno zabavo za 100 svatov, na njuno željo pa tudi cerkveno poroko.


Katera prelepa nevesta in čedni ženin si bosta pred očmi Slovencev ob Janovem žametnem glasu obljubila večno zvestobo? O tem boste odločali tudi vi, dragi bralke in bralci. Presodite, kateri od prijavljenih parov vas bo najbolj očaral, prepričal s svojo ljubezensko zgodbo, kateri par se bo ob pomoči pokroviteljev Medinmleko, Avtohiša Malgaj, Radgonske gorice, Unitur, d. o. o., Cvetličarna Spaans, Sanjska obleka in Podjetje Moda Mi&lan, d. o. o, z blagovno znamko Morro Sartoriale, Zlatarna Prosenc, Plesna šola Samba, fotograf Nejc Fon, podal na novo življenjsko pot ob melodiji Dal bom besedo, ki je nastala v sodelovanju Jana Plestenjaka, Zdenka Cotića - Cota ter Modrijanov.

Zmagovalnemu paru bomo priskrbeli vse potrebno, tudi prstana. FOTO: Guliver/Getty Images
Zmagovalnemu paru bomo priskrbeli vse potrebno, tudi prstana. FOTO: Guliver/Getty Images

Danes predstavljamo četrti par. Ljubezenska zgodba zdaj 35-letne Barbare Dolenc in 45-letnega Elvisa Bilbije iz Kranja se je začela pred sedmimi leti, bil je februar, najprej sta si dopisovala prek facebooka in ugotovila, da imata isti pogled na svet in ista zanimanja. A prvo srečanje je padlo v vodo in zamrlo je tudi dopisovanje. Potem je prišlo poletje, avgust, Barbara je bila s prijateljico na portoroški plaži, zraven njiju družba fantov, s katerimi sta se zapletli v pogovor.


No, Barbara se je pogovarjala zlasti z enim, o motorjih, in hitro sta ugotovila, da sta prav tista Barbara in prav tisti Elvis, ki sta si pred meseci dopisovala. In tako se je začelo, že naslednjega dne sta se dogovorila za srečanje, pravita, in poskrbela, da sta se čim pogosteje videvala. Mimogrede: ko sta se spoznala, je v lokalu odmevala skladba Modrijanov, po njih pa je zapel še Jan Plestenjak ... Po enem letu zveze sta si kupila stanovanje v Kranju: »In takrat se je začela najina pravljica. Najina zveza temelji na zaupanju, spoštovanju, resnični ljubezni. Podpirava se in se znava pogovoriti. Imava tudi ritual, vsako jutro si pošljeva sporočilo, zaželiva lep dan, si poveva, da se ljubiva,« pravita Barbara, ki dela v marketingu, in Elvis, ki ima svoje podjetje.

Pred tremi leti in pol se jima je rodila Bea, zdaj pa bi rada postala mož in žena.
Pred tremi leti in pol se jima je rodila Bea, zdaj pa bi rada postala mož in žena.

Za poroko Slovenskih novic so ji povedale sodelavke, pa je najprej odkimavala. A je doma vseeno povedala Elvisu. »Rekel mi je, da bi jaz zagotovo koga prijavila, in po enem tednu sem mu rekla, da to morava narediti, in sva se prijavila.« V vsakem primeru bi se poročila, pravi Barbara, čeprav se zveza samo zaradi poroke ne spremeni. »Ampak morda si jaz še bolj želim poroke, ker sem ostala brez bližnjih, in bi tako imela občutek, da nekomu pripadam.«

V zadnjih letih se je Barbara, ki je pri petnajstih ostala brez očeta, za vedno poslovila od brata, ki je umrl v prometni nesreči. Nedolgo zatem se je razveselila novice, da je noseča, a je otrok, hči, zbolel in zdravniki so ji svetovali splav. Potem je zbolela še njena mati in kmalu izgubila boj z boleznijo. Barbara je bila takrat v šestem mesecu nosečnosti in prav ta ji je dala moč. Marca 2015 se je rodila princeska, ki sta ji dala ime Bea, sestavila sta ga iz začetnic njunih imen in imen obeh babic, Antonije in Alenke.

»Februar bi lahko bil res najin mesec, če ga bova okronala s poroko. Pravijo, da življenje ni pravljica, a meniva, da vsak lahko živi svojo pravljico. Skupaj sva sedem let, sedmica je pravljično število, midva pa si želiva svojo pravljico okronati s poroko in jo nadaljevati kot mož in žena.« 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije