PREDSEDNIŠKE VOLITVE

Golobovo Gibanje Svoboda sporočilo, koga bodo podprli v predsedniški tekmi

Največja vladna stranka si bo vzela še nekaj časa za premislek o tem, s katerim kandidatom se bo podala na predsedniške volitve.
Fotografija: Največja vladna stranka si bo vzela še nekaj časa za premislek o tem, s katerim kandidatom se bo podala na predsedniške volitve. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Največja vladna stranka si bo vzela še nekaj časa za premislek o tem, s katerim kandidatom se bo podala na predsedniške volitve. FOTO: Leon Vidic, Delo

Gibanje Svoboda se želi aktivno vključiti v predsedniško tekmo in bodo v prvem krogu podprli neodvisnega kandidata, je po seji sveta stranke dejal predsednik Robert Golob.

image_alt
Marta Kos dobila ultimat, da se umakne? Tako nam je odgovorila

Svet stranke ga je danes pooblastil, da se v naslednjem tednu z vsemi neodvisnimi kandidati pogovori o morebitni podpori. O končni podpori kandidatu bo nato odločal svet stranke.

Največja vladna stranka si bo tako vzela še nekaj časa za premislek o tem, s katerim kandidatom se bo podala na predsedniške volitve.

image_alt
Brglez sporočil odločitev glede kandidature, odzval se je tudi Golob

V koalicijski SD so sicer medtem za predsedniškega kandidata danes soglasno potrdili evropskega poslanca Milana Brgleza, ob tem pa koalicijski partnerici Gibanje Svoboda in Levico pozvali, naj kandidaturo podpreta.

A v Gibanju Svoboda si želijo pogovore o morebitni podpori voditi na ravni posameznih kandidatov in ne na ravni strank koalicije. Brgleza bi tako lahko podprli, če ta ne bi bil strankarski funkcionar, je slišati v stranki.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije