BREZ MASKE

Ertevejevka o vklenjeni dijakinji: Prepotentna, nevzgojena »šmrklja«

Mladoletnica je izzvala incident, o katerem danes govori vsa Slovenija.
Fotografija: FOTO: Facebook
Odpri galerijo
FOTO: Facebook

Zgodba o dijakinji, ki naj bi jo po njenih besedah policisti vklenili, ker ni želela na avtobusu nositi maske, razburja slovensko javnost. Medtem ko so se v prvem odzivu skoraj vsi zgražali nad policijo, se je po pojasnilu policije splošno mnenje v javnosti nekoliko spremenilo. Na dogajanje so se odzvali tudi politiki.

Dogajanje na avtobusu je razburilo marsikoga, med drugim tudi novinarko nacionalne televizije Eugenijo Carl, ki je zapisala: »Prepotentna, nevzgojena šmrklja! Ki bi svobodno dihala par kilometrov do šole, a ne pomisli, da je morda na avtobusu dijak z levkemijo, starka s srčnim popuščanjem, sosed, ki čaka na operacijo, oseba, ki se zaradi zdravstvenih težav ne more cepiti, dojenček... Bravo, policija! Da je moja, bi še doma dobila eno vzgojno okoli ušes.«

Zapis, ki ga je objavila na facebooku, je mnoge razburil. Nekatere celo tako zelo, da so ji poslali zasebna sporočila in ji očitali, da je plačanka oblasti. Komentatorji pa se med drugim čudijo in jo sprašujejo, ali podpira nasilje.



Hojs je ravnanje policije pohvalil, opozicija pa je kritična.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije