VELIKA RAZLIKA

Država za stavbo na Litijski odštela 1,7 več kot je vredna

Državno odvetništvo: Stavba na Litijski ocenjena na šest milijonov evrov
Fotografija: Litijska 51. FOTO: Dejan Javornik
Odpri galerijo
Litijska 51. FOTO: Dejan Javornik

Iz nove cenitve stavbe na Litijski, ki jo je naročilo državno odvetništvo, izhaja, da je njena tržna ocenjena vrednost na dan sklenitve kupoprodajne pogodbe 28. decembra lani, znašala 6 milijonov evrov, so sporočili z ministrstva za pravosodje. Ob sklenitvi pogodbe je država za Litijsko sicer odštela 7,7 milijona evrov.

Na ministrstvu za pravosodje so danes prejeli cenilno poročilo za poslovno stavbo na Litijski, ki ga je naročilo državno odvetništvo.

Glavne ugotovitve cenitve in nadaljnje ukrepe bo ministrstvo predstavilo na novinarski konferenci v ponedeljek. Predstavili jih bosta ministrica za pravosodje Andreja Katič in namestnica generalne državne odvetnice Mateja Senih.

Povod za novo cenitev so bili očitki o netransparentnem in negospodarnem nakupu, zaradi česar je sredi februarja odstopila zdaj že nekdanja ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan.

Nakup stavbe na Litijski sicer preverja tudi Nacionalni preiskovalni urad (NPU). Zlorabe položaja pri poslu je osumljenih 13 ljudi, protipravna premoženjska korist, ki je nastala s storitvijo kaznivega dejanja, pa po navedbah NPU znaša najmanj 3,4 milijona evrov. V zvezi s tem so se na ministrstvo zgrnili tudi očitki, da ob nakupu ni naročilo svoje preverbe cene, ampak je sprejelo cenitev, ki jo je naročil in plačal prodajalec, primorski podjetnik Sebastjan Vežnaver.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije