V Nedeljskih novicah

Družinsko nasilje: V kateri regiji ženske najpogosteje padajo po stopnicah?

V aktualni številki Nedeljskih novic pišemo o družinskem nasilju. Vsaka druga ženska v Sloveniji do dopolnjenega 15. leta doživi neko obliko nasilja. Raziskali smo, v kateri regiji v Sloveniji je največ žrtev.
 
Fotografija: FOTO: Getty Images/istockphoto 
Odpri galerijo
FOTO: Getty Images/istockphoto 

Spominjamo se tudi tragedije, ko se je pred tremi leti v Bosni po skoku z mosta v Zvorniku smrtno poškodoval Andrej Beuc. Zakaj pristojni ne priznajo napake pri reševanju? In zakaj so ga reševalci našli šele štiri dni po skoku, 15 kilometrov od Zvornika, če je bilo vse tako, kot je treba?

Pišemo o luksuznih pripravah na konec sveta. Zaradi političnega zaostrovanja po svetu se bogataši odločajo za razkošno opremljena zaklonišča. Kako je z zaklonišči pri nas? Ali se ta sploh še gradijo? In kako se vzdržujejo že obstoječa?

V rubriki Na zdravje smo se dotaknili nosečnosti. Zakaj na otrokov razvoj in zdravje ne vplivajo le materine navade, temveč tudi način življenja bodočih očetov? In zakaj so ženske, katerih partnerji so pred zanositvijo pili alkohol, veliko bolj ogrožene za spontani splav?

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije