V NEDELJSKIH NOVICAH

Začetek konca živinoreje?

Ta teden v Nedeljskih novicah pišemo o novem trendu, veganskih burgerjih, ki so videti kot meso, a so popolnoma rastlinskega izvora.
 
Fotografija: Ta sočni veganski buger v Organic Gardnu FOTO: Staš Ivanc 
Odpri galerijo
Ta sočni veganski buger v Organic Gardnu FOTO: Staš Ivanc 

Slovensko brezmesno meso vse bolj osvaja ne le vegane, ampak tudi bolj ozaveščene vsejedce. Kakšen je vpliv trajnostnega burgerja na okolje v primerjavi z govejo različico?  Ali bodo mladi, ki so goreči zagovorniki ekologije, s svojimi objavami na družbenih omrežjih postavili nov mejnik v prehranskih navadah prihodnosti? Več razkrivamo v aktualnih Nedeljskih novicah.
Veganski burger pri Starem piskru FOTO: Amaze Food 
Veganski burger pri Starem piskru FOTO: Amaze Food 


Pišemo o tem, zakaj slovenske inšpektorje motijo lastovke v slovenskih hlevih. Je število ptic v hlevu res tako problematično, da se mora s tem ukvarjati inšpekcija?

Z vami delimo tudi zgodbo dobrodelne zdravnice Milene Kristan, ki je v osrčju Himalaje zgradila ambulanto za domačine, s katero se je zahvalila nepalskim menihom, ki so ji pomagali ob hudi bolezni.

Poletje je pravi čas, da telo obdarimo z zakladnico vitaminov in mineralov – v rubriki Na zdravje predstavljamo top osem darov narave. Za vse navdušene vrtičkarje pa delimo nasvete, kako se spopasti s plevelom. Čeprav ni vrta brez plevela, ni nujno, da nam zagreni vrtnarski vsakdan.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije