NA HRVAŠKEM VEČ KOT 1000 OKUŽB

Virus ne popušča, podrli smo rekord in prebili mejo 800

Delež pozitivnih testov je bil največji doslej.
Fotografija: Skoraj ne mine dan, ko ne bi v Sloveniji postavili rekorda po številu dnevnega prirasta okužb. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Skoraj ne mine dan, ko ne bi v Sloveniji postavili rekorda po številu dnevnega prirasta okužb. FOTO: Leon Vidic, Delo

Po poročanju sledilnika covida 19 je bilo včeraj 5196 testov, od tega jih je bilo 834 pozitivnih. Rekorden je bil tudi delež pozitivnih testov – 16,05 odstotka.

To pa niso edini mejniki, ki smo jih v četrtek presegli; prebili smo tudi mejo 5000 aktivnih okužb (5413), kar pomeni, da je 14-dnevna incidenca na 100.000 že 258. Doslej se je v Sloveniji okužilo 11.517 ljudi.
Preberite tudi: Imate vprašanje za vlado? Pošljite nam ga
Umrle so še štiri osebe, skupaj pa že 180. V bolnišnicah je 242 pacientov s covidom 19, od tega jih je 45 v intenzivni enoti.
Preberite tudi:

Naša življenja bodo ponovno krojile omejitve, morda pa ste med izjemami
Kdaj maske na prostem in kdaj ne



Napoved infektologinje in vodje svetovalne skupine za covid 19 Bojana Beović v pogovoru na Prvem programu Radia Slovenija, da se današnje številke ne bodo veliko razlikovale od številk v zadnjih dneh, so se uresničile..Včeraj so sporočili, da so dan prej odkrili 745 novih okužb, predvčerajšnjim pa 707. To je bil velik skok, saj je bila v dneh pred tem številka okužb med 350 in 411.

Trenutne razmere. FOTO: S. N.
Trenutne razmere. FOTO: S. N.


Če se bodo takšne številke, kot jih imamo danes, ponovile tudi jutri, bodo že jutri izpolnjeni pogoji za razglasitev epidemije.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije