DRŽAVNA SEKRETARKA

Težave v Šarčevi vladi: se je bodo znebili?

Mateja Vraničar Erman je v težavah, odločali bodo o njeni razrešitvi.
Fotografija: Marjan Šarec. FOTO: Voranc Vogel, Delo
Odpri galerijo
Marjan Šarec. FOTO: Voranc Vogel, Delo

LJUBLJANA – Vlada bo v četrtek odločala o predlogu za razrešitev državne sekretarke na ministrstvu za finance Mateje Vraničar Erman, so potrdili v uradu vlade za komuniciranje. Vraničar Ermanova je na ministrstvu pristojna za davke, v vladi Mira Cerarja pa je bila ministrica za finance.

Dolgoletno visoko uslužbenko ministrstva naj bi po neuradnih informacijah, ki jih navaja spletni portal Siol, razrešili zaradi velikega nezadovoljstva v koaliciji z njenim delom.


V ozadju njenega odhoda so po informacijah Siola interni boji za vpliv znotraj ministrstva. Ti so dosegli vrhunec v zadnjih dneh, ko je v javnost prišel osnutek novega zakona o obdavčitvi nepremičnin. Javno ga je predstavljala prav Vraničar Ermanova. Toda kmalu se je izkazalo, da je javnost osnutek videla pred koalicijskimi partnerji, vključno z vodilnimi v LMŠ. To potezo so razumeli kot jasen znak kaosa, ki na ministrstvu vlada že od začetka mandata Andreja Bertonclja, navaja portal.

Finančni minister Andrej Bertoncelj je naknadno potrdil, da bo vladi v četrtek predlagal razrešitev državne sekretarke Mateje Vraničar Erman, ki je na ministrstvu pristojna za področje davkov. »Za to sem se odločil, ker se najini viziji o nekaterih pomembnih izzivih razhajata,« je pojasnil.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije