Šejkove maske prikolesarile do nas

Pošiljko je uredil Dolenjec Milan Eržen. V Bahrajnu vodi kolesarsko ekipo.
Fotografija: Milan Eržen spet ni pozabil na domovino, nekaj njegovih pogovorov s princem je botrovalo donaciji. FOTO: Leon Vidic
Odpri galerijo
Milan Eržen spet ni pozabil na domovino, nekaj njegovih pogovorov s princem je botrovalo donaciji. FOTO: Leon Vidic

Pandemije je konec, situacija s koronavirusom se umirja. Kaj bo, ko bo, bo drugi val, kdo ve. Da bo lažje v prihodnje, skrbijo tudi ljudje, ki so tako ali drugače povezani s Slovenijo. Tudi Milan Eržen, nekdanji kolesar, trener, danes pa desna roka Naserja bin Hamada Al Khalife, lastnika profesionalne kolesarske ekipe Bahrain McLaren. Prav bahrajnska kraljeva družina je tista, ki je poskrbela, da bo v slovenskih blagovnih rezervah dober milijon več mask! V Slovenijo je pred dnevi priletela donacija zaščitnih mask, v kateri so bile skrbno zložene maske tipov FFP3, FFP2 in kirurške maske.
Naser bin Hamad Al Khalifa obožuje šport, ceni pa Milana Eržena in vse Slovence, ki so dobili službo v kolesarski ekipi. FOTO: Teambahrainmclaren.com
Naser bin Hamad Al Khalifa obožuje šport, ceni pa Milana Eržena in vse Slovence, ki so dobili službo v kolesarski ekipi. FOTO: Teambahrainmclaren.com

»Kraljevini Bahrajn in prestolonasledniku Salmanu Bin Hamadu Al Khalifi se zahvaljujemo za to velikodušno donacijo, g. Milanu Erženu pa za pomoč pri njeni organizaciji in izvedbi,« so zapisali na twitterju Uprave RS za zaščito in reševanje.
 

Poslovna zgodba


Pošiljka ni po naključju prišla k nam. Vsak zakaj ima svoj zato, skupni imenovalec pa je Dolenjec Milan Eržen, ki je bil po končani športni kolesarski poti sprva trener v novomeški ekipi Adria Mobil, potem menedžer/zastopnik in funkcionar.


Pozneje je po spletu naključij postal desna roka bahrajnskega šejka, ki Erženu brezpogojno zaupa in ga izjemno spoštuje. Šejka in Eržena je povezal Erženov prijatelj, Maročan Khalid Boulami. Šejk je z Erženom začel uspešno športno-poslovno zgodbo, ki traja. Eržen mu je svetoval pri treningu triatlona, pozneje pa ga je šejk postavil za šefa kolesarske ekipe, ki ima svoj logistični center prav v Sloveniji v Mengšu.
 

Pozoren na Rogliča


Eržen je tesno povezan tudi s slovenskim kolesarstvom oziroma prvim asom Primožem Rogličem, ki je 2012. zmagal na 34. skoku na Vršič. Prav Eržen in Mirko Tuš sta postala pozorna na Roglo, ki ga je pod drobnogled na svojih testih vzel dr. Radoje Milić, specialist športne medicine in fiziolog.


Nad Rogličevimi fizičnimi sposobnostmi je bil tako navdušen, da je menda dejal, da je tako velika urbana legenda, da bo pogodbo z njim podpisal kar sam, če tega ne stori Eržen. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije