POSKRBITE ZA SVOJO VARNOST

Policija deli letake: navodila, kako ravnati, če srečate migranta

Pomoč domačinom, kjer je v zadnjih letih ogromno nezakonitih prehodov meje.
Fotografija: Zgibanka za soočanje z migranti. FOTO: zaslonska slika
Odpri galerijo
Zgibanka za soočanje z migranti. FOTO: zaslonska slika

V enem izmed slovenskih krajev ob slovensko-hrvaški meji smo opazili zgibanko, ki prebivalce Slovenije pripravlja na to, kako ravnati, če srečajo nezakonitega prebežnika. 

Pri policiji so potrdili, da so to zgibanko izdali oni, natisnili so 6.000 izvodov. 

»Pripravljena je bila na pobudo lokalnih skupnosti, ki so izkazale interes za informiranje občanov. Natisnjena je bila v 6.000 izvodih. Po 1.000 izvodov je bilo poslanih na policijske uprave Koper, Ljubljana, Celje, Murska Sobota, Maribor in Novo mesto,« so povedali. 

»Zloženka je namenjena prebivalcem krajev, kjer so ugotovljene nedovoljene migracije, tj. predvsem prebivalcem ob meji. Zgibanka je eden od pripomočkov, s katero se informira in osvešča občane o samozaščitnem obnašanju, s tem pa tudi preprečuje različnih oblike varnostnih tveganj. Policisti na teh območjih tudi sicer ljudem nudijo informacije, se z njimi
pogovarjajo ter na ta način zagotavljajo dejansko varnost kot tudi občutek varnosti v lokalnih skupnostih. Policisti so zgibanko delili občanom ob različnih priložnosti: obiskih policijskih enot, obiskih policistov na domu, razdeljevali so jo tudi ustanovam, kot so občine, krajevne skupnosti, upravne enote, zdravstveni domovi, društva itd.« nam je povedal Drago Menegalija z Generalne policijske uprave.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije