Piknik za avstralske gasilce

Dobrodelna ljubljanska trgovina Harvey Norman. Donacije za pomoč pri gašenju in odstranjevanje posledic.
Fotografija: Že mesece se gasilci borijo z ognjem. FOTO: REUTERS
Odpri galerijo
Že mesece se gasilci borijo z ognjem. FOTO: REUTERS

Avstralija se že mesece spopada z obsežnimi gozdnimi požari, vzhod države je pred dnevi zajelo močno deževje, ki je pomagalo gasilcem, a številni požari še gorijo. Najhuje je v zvezni državi Novi Južni Wales, kjer je število žrtev naraslo na 21, tam še gori 69 ognjev, z njimi se spopada 130 gasilcev. Pogumni možje in ženske ne rešujejo le življenj in premoženja, na vse kriplje so se med drugim trudili ohraniti zadnjih 200 preživelih dreves, ki segajo v juro, v čas, ko so po zemlji še tacali dinozavri.

Klobasa v toastu s pečeno čebulo in kečapom FOTO: Guliver/Getty Images
Klobasa v toastu s pečeno čebulo in kečapom FOTO: Guliver/Getty Images
Ne preseneča torej, da so se mnogi hoteli gasilcem zahvaliti, v obliki donacij, v različne sklade so donirali mnogi človekoljubi, podjetja, znani in tudi športniki. Dobrodelnosti se zdaj pridružuje tudi podjetje Harvey Norman, katerega zgodba se je začela leta 1961 v Avstraliji, ko je ustanovitelj Gerry Harvey skupaj s trgovcem Ianom Normanom v predmestju Sydneyja odprl prvo poslovalnico. In ker ima Slovenija rada Avstralijo, vabijo vse na dobrodelni piknik, seveda z okusom avstralske tradicije.

Ob pomoči avstralske skupnosti v Sloveniji (in ambasade na Dunaju) bodo pripravljali pravi sausage sizzle (tudi vegi različico) in ga postregli tudi s pomočjo znanih Slovencev. Avstralskih piknikov ni brez sausage sizzle, goveje klobase, ki jo popečejo, postrežejo na kosu velikega toasta (tega malo uvijejo) s popečeno čebulo, gorčico in kečapom.


Piknik bo pred ljubljansko trgovino na Letališki, na pokritem parkirišču pred vhodom, in sicer to soboto med 10. in 15. uro, klobasice bodo razdelili med vse udeležence, so sporočili in še, da bodo hvaležni za vsakršno donacijo v za to namenjeno škatlo ali na TRR, ki bo objavljen na njihovi spletni strani. Donirana sredstva bodo v celoti namenjena avstralskim gasilcem – NSW Rural Fire Service za pomoč pri gašenju požarov in za odstranjevanje posledic nepredvidljivega vremena. Zbranim sredstvom bo svoj delež dodal tudi Harvey Norman. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije