ŠOLARJI NA CESTI

Na ceste se vračajo najmlajši

AMZS znova s kampanjo za večjo varnost šolarjev.
Fotografija: Anja, Marko in Zdravko na prvi šolski dan poudarjali, da morajo biti vozniki na otroke v prometu pozorni vse leto. FOTO: Amzs
Odpri galerijo
Anja, Marko in Zdravko na prvi šolski dan poudarjali, da morajo biti vozniki na otroke v prometu pozorni vse leto. FOTO: Amzs

LJUBLJANA – Avto-moto zveza Slovenije (AMZS) v sodelovanju z avto-moto društvi po Sloveniji in policijo pred začetkom novega šolskega leta izvaja kampanjo Še 365 dni, s katero želijo voznike opomniti, da se na šolske poti vračajo otroci, hkrati pa poudarja, da je treba za njihovo varnost skrbeti vse dni v letu. Kot je povedal Anton Breznik, predsednik AMZS, je nesreč, v katerih so udeleženi otroci, k sreči zelo malo.

»A to nas nikakor ne sme uspavati, temveč kvečjemu spodbuditi, da si še naprej prizadevamo za izboljšanje prometne varnosti,« pravi Breznik. AMZS se je ob tej priložnosti odločil poudariti tudi varno vožnjo z avtobusi. »Ocenjujemo, da se tej temi doslej ni posvečalo veliko pozornosti, opažanja pa kažejo, da je pri vožnji potnikov v avtobusih z vidika varnosti še mogoč napredek, začenši z uporabo varnostnih pasov,« je povedal Jure Kostanjšek, vodja področja varna mobilnost pri AMZS.
Več pozornosti letos namenjajo tudi voznikom avtobusov. FOTO: Amzs
Več pozornosti letos namenjajo tudi voznikom avtobusov. FOTO: Amzs

Zagotavljanje varnosti otrok je v prvih septembrskih dneh tudi ena najpomembnejših nalog policistov, ki bodo v bližini šol spremljali predvsem morebitne prekoračitve hitrosti, odnos voznikov do pešcev in kajenje v vozilu ob prisotnosti mladoletnikov, saj v času, ko je v vozilu mladoletnik, zakon prepoveduje uporabo tobačnih izdelkov. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije