Drama v Ljubljani: kača v Atlantisu, izpod nadstreška visel rep

Kako je prišla tja, ne ve nihče.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Modic Igor
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Modic Igor

LJUBLJANA – V Atlantisu so malo pred 14. uro obiskovalci na strehi zunanje savne opazili kačo. Približno meter in pol dolgega progastega goža so vzdrževalci ob pomoči Griše Planinca iz Kačofona kmalu odstranili, poroča 24ur.com.

Planinc je kačo, katere rep je gledal izpod nadstreška, povlekel za rep, medtem ko sta dva zaposlena nekoliko odmaknila pločevino. Kako je redka vrsta kače, ki živi samo na Obali in ni nevarna, zašla v vodno mesto, ni znano. »Lahko bi prišla s turisti ali pa s tovorom,« meni Planinc, pri katerem je kača trenutno. Po zakonu je sicer treba domorodne vrste izpustiti v naravno okolje.

V Ljubljani so ob Ljubljanici precej pogoste nenevarne kobranke in ni nič nenavadnega, če jih boste srečali. Na področju Ljubljane je edina strupenjača modras. Pred leti so tako v Plavi laguni našli mladiča modrasa.

Pred dnevi smo poročali, da je kača v Slovenj Gradcu zlezla v podvozje avtomobila. Gasilci so avto odpeljali do bližnjega avtoservisa, kjer so avto dvignili in odstranili kačo. Gasilci so jo vrnili v naravno okolje, je poročala uprava za zaščito in reševanje.


Ste tudi vi opazili kaj zanimivega? Pošljite nam fotografijo ali video.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije