NOVINARSKA KONFERENCA

Ilka Štuhec ima novega

Izkušeni trener je že skrbel za ameriški zvezdnici smučarskega športa.
Fotografija: FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
FOTO: Jure Eržen, Delo

LJUBLJANA – Novi trener slovenske kraljice smuka Ilke Štuhec je Švicar Stefan Abplanalp. Izkušeni trener je že skrbel za Američanki Lindsey Vonn in Julio Mancuso ter za Švicarko Dominique Gisin in Norvežanko Ragnhild Mowinckel.

Ilka Štuhec, ki se vrača po poškodbi kolena, je na današnji novinarski konferenci v Ljubljani predstavila vse člane ekipe za sezono 2019/20, na čelu z novim glavnim trenerjem, o katerem je do zdaj molčala. Dobrih 100 dni po poškodbi kolena v Crans Montani se že pripravlja na novo vrnitev v karavano svetovnega pokala. Pri tem ji bosta pomagala tudi kondicijski trener Jani Gril in fizioterapevt David Kukovec, ki bo med sezono tudi kot nadzornik kondicijskega dela potoval s smučarsko karavano.

»Imela sem nekaj časa, da vse skupaj temeljito premislim in se srečam z vsakim posebej. Pomembno je, da se razumemo in se lahko skupaj začutimo, da lahko potem skupaj funkcioniramo,« je uvodoma ob predstavitvi dejala Ilka, ki se bo z novim trenerjem pogovarjala v nemščini in angleščini. »Super sem, treniram normalno. Vesela sem, da treniram z novimi pristopom. Še vedno se vse skupaj čuti kot igra, vsak dan najdem nov izziv oziroma mi ga najde Jani.« 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije