DRAMA V STRANKI

Brglez v pismu: Cerar je zabodel nož v hrbet SMC

V torek je kot strela z jasnega udarila vest, da je svet SMC iz stranke odslovil njenega ustanovnega in vidnega člana – Milana Brgleza.
Fotografija: Milan Brglez. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Milan Brglez. FOTO: Leon Vidic, Delo

LJUBLJANA – »Moja, kot mi očita, 'samokandidatura' je bila zagotovilo, da bi Miro Cerar postal predsednik državnega zbora. On pa se je raje, kot da bi začasno podprl mene, človeka iz svoje stranke, brez pooblastil pristojnih organov stranke, odšel pogajat z Matejem Toninom. Na skrito, zvečer, pritajeno … Tega mu ne bi bilo treba. Škoda. S tem je zabodel nož v hrbet SMC,« je v pismu, ki ga je poslal članom SMC, zapisal nekdanji predsednik državnega zbora Milan Brglez.

V torek je kot strela z jasnega udarila vest, da je svet SMC iz stranke odslovil njenega ustanovnega in vidnega člana – Milana Brgleza. Če je bilo to za mnoge presenečenje, poznavalci pravijo, da je bilo nekaj takega pričakovati, saj naj bi bil odnos med Brglezom in Cerarjem že dolgo napet. Brglez je v sredo, ko je stopil pred novinarje, povedal, da je bila izključitev iz stranke povsem zrežiran dogodek, po nekaj prespanih nočeh pa se je, kot kaže, odločil, da bo s svojimi, zdaj že nekdanjimi, strankarskimi kolegi in z javnostjo delil še nekaj podrobnosti o dogajanju v stranki.

»V priponki prilagam pismo, ker želim, da se seznanite tudi z mojim videnjem dogodkov. V nasprotju z vodstvom SMC jaz nimam individualnih e-pošt članstva, zato pošiljam vsem skupaj. Vesel bom kakršne koli povratne informacije in tudi kritike,« je zapisal Brglez.

Njegovo pismo pripenjamo spodaj v izvirniku.



 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije