VEČNA ZVESTOBA

Bolezen premagujeta z ljubeznijo

Predstavljamo osmi par, Jelko Horvat in Gorazda Kodriča. Družina Ptujčanov se je letos povečala za hčerko Oto.
Fotografija: Na morju pred dvema letoma
Odpri galerijo
Na morju pred dvema letoma

LJUBLJANA – V uredništvu Slovenskih novic smo pripravili posebno akcijo: enemu paru bomo pričarali poroko, kot je še ni bilo. Prav zares ne, kajti le katera nevesta se lahko pohvali, da se je poročila na koncertu in da ji je pel sam Jan Plestenjak!
Civilni obred bo 15. februarja 2019 v živo, in sicer na velikem Valentinovem koncertu v mariborski dvorani Tabor. Še več, potekal bo ob premierni predstavitvi Janove nove uspešnice Dal bom besedo. Že naslednji dan, v soboto, 16. februarja, bomo zmagovalnemu paru organizirali še nepozabno zabavo za 100 svatov! Če si bo par zaželel, bomo priredili še cerkveno poroko. Ker je pravljična poroka izjemno velik finančni in organizacijski zalogaj, bomo zmagovalnemu paru priskrbeli vse, od prstana, poročne obleke, prostora, pogostitve, glasbe do dobrega vzdušja! Vse imamo že v mislih, le še ona in on manjkata, pri tem pa nam boste pomagali vi, dragi bralci in bralke. Z vašo pomočjo moramo namreč poiskati prelestno nevesto in čednega ženina, ki si bosta pred očmi Slovencev ter ob Janovem žametnem glasu obljubila večno zvestobo. Drage bralke in bralci, o tem boste odločali vi! Presodite torej, kateri prijavljeni par vas bo najbolj očaral in prepričal s svojo ljubezensko zgodbo, presodite, kateri par se bo s podporo pokroviteljev Medinmleko, Avtohiša Malgaj, Radgonske gorice, Unitur, d. o. o., Cvetličarna Spaans, Sanjska obleka, Podjetje Moda Mi&lan, d. o. o., z blagovno znamko Morro Sartoriale, Zlatarna Prosenc, Plesna šola Samba, fotograf Nejc Fon podal na novo življenjsko pot ob melodiji Dal bom besedo, ki je nastala v sodelovanju Jana Plestenjaka, Zdenka Cotića - Cota in Modrijanov.

Jelka in Gorazd, ob njima sin Bine, sta par od leta 2001.
Jelka in Gorazd, ob njima sin Bine, sta par od leta 2001.
Danes predstavljamo še zadnji par, ki se je uvrstil v finale, to sta 41-letna Jelka Horvat in 55-letni Gorazd Kodrič s Ptuja. Vse stvari v življenju se zgodijo z določenim razlogom, tako slabe kot dobre, je misel, ki se je že dlje oklepam, nam je ob prijavi pisal Gorazd Kodrič in še, da sta se z njegovo Jelko hotela že dvakrat poročiti, a je vedno kaj prišlo vmes. »V tretje gre rado je druga misel, ki se mi poraja,« pravi in še, da se pri njima vse dogaja v zaporedju dobro-slabo in da je zdaj na vrsti dobro. Prijavo na sanjsko poroko je spisal Gorazd, bilo je presenečenje za Jelko. »Vsak dan berem Novice, ko je bila objavljena zgodba prvega para, mi je povedal. Še zdaj sem v šoku,« pravi in v isti sapi doda, da ni bilo treba nič razmišljati, da je bila takoj za. Ampak pojdimo po vrsti, pravzaprav nazaj, v leto 2001. Bil je junij, ko sta se takrat 24-letna Jelka in 38-letni Gorazd, oče dveh otrok iz prve zveze, zdaj 30-letne hčere, poročene s slovenskim košarkarjem, ki živi v Turčiji, in 21-letnega sina, ki študira v Litvi, ter zdaj tudi že dedek štiriletnega vnuka, zaljubila za zmeraj. »Delala sem v nekem bifeju, nesla sem pijačo na teraso, ko se je Gorazd ravno mimo peljal. Pogledal me je, jaz pa njega. Malo naprej je ustavil avto in prišel nazaj, v bife,« se spominja Jelka, Gorazd pa dodaja: »Dan za dnem sem hodil, dokler nisem izposloval srečanja drugje.« Na dolgih sprehodih, potovanjih in v pogovorih se je rodila trdna zveza, pravita, tako trdna, da sta razmišljala o razširitvi družine. Jelka je bila takrat še brez službe, potem ji je umrl še ljubljeni oče. A je otrok le prišel, leta 2012 se je rodil Bine, letos pa se je družina še povečala, pred sedmimi meseci se je rodila Ota. Veselju ni bilo konca, ko je mednje le mesec po hčerinem rojstvu treščila slaba novica: Gorazd, ki je vedno zdravo živel, je zbolel za rakom na požiralniku. Prestal je že kemoterapije, zdaj čaka še na poseg. Vse rešujemo z dobro voljo in ljubeznijo, pravita.

Jelka z otrokoma
Jelka z otrokoma
»Ljubezen po vseh teh letih še traja, še močnejša je, zato potrebuje posebno nadgradnjo. Tega, kar ponujate, si ne moremo niti zamisliti, veličastno je.« Če je zraven še njun priljubljeni pevec Jan Plestenjak, še toliko bolje. Od prvega pogleda sta Jelka in Gorazd vedela, da sta si usojena, jima je usojena tudi naša sanjska poroka? U. S.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije