MALI BOREC

6-letni Julijan iz Cankove potrebuje vašo pomoč

Julijan je pred dvema letoma doživel srčni zastoj, kasnejši zapleti pa so poškodovali njegove možgane.
Fotografija: Julijan Peterka potrebuje vašo pomoč. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Julijan Peterka potrebuje vašo pomoč. FOTO: Facebook

Julijan Peterka je šestletnik iz Cankove, ki se mu je pred dvema letoma zaradi štirikratnega zastoja srca življenje povsem spremenilo, poroča portal Sobotainfo. Prav tako tudi njegovima staršema, ki sta ves čas zdravljenja ob njem. Po velikih odmerkih zdravil je Julijan utrpel še hudo okvaro možganov in centralnega živčnega sistema, kar je nekoč neutrudnega in razigranega fantka prikovalo na posteljo. Julijan se že devet mesecev zdravi za posledicami težkih možganskih in nevroloških poškodb v sosednji Avstriji (v Kids Chance). V vsem tem času je napredoval tako rekoč na vseh področjih. Njegova starša sta se obrnila na javnost s pismom, v katerem prosita za pomoč.

Spoštovani! 

Julijan je premagal smrt in zdaj se vztrajno trudi, da dane naloge izpelje. Ob tem postaja vedno bolj pozoren. Samostojno obrača glavo, bolj dopušča tudi gibanje velikih sklepov. 

Zaznani pa so že lastni spontani gibi nog. Pri tem mu zelo pomagata ravno trenažer in komunikator, ki bi ju potreboval tudi doma. Ravno zaradi teh dveh naprav se obračam na vas, ker z ženo Matejo potrebujeva pomoč pri nakupu, kajti sama ne moreva v celoti financirati obeh pripomočkov. 

Zato sva se odločila, da bova poiskala pomoč pri dobrih ljudeh. Zavedava se, da najina prošnja ni skromna, toda ker je nujna za Julijana, ta pripomočka potrebuje zdaj, nama drugega ne preostane. 
 
Kako lahko pomagate?
Prostovoljne prispevke lahko nakažete na TRR Društva zvezdni otroci: SI56 6100 0000 8103 145 s pripisom za Julijana in sklicno številko: SI00 2012

 
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije