TRAGIČNO

Zabodel dojenčka in mamo

Življenje otroka visi na nitki, mati okreva. London je postal svetovna prestolnica umorov.
Fotografija: Petdeset policistov se je pognalo na lov.
Odpri galerijo
Petdeset policistov se je pognalo na lov.

LONDON – Morija v britanski prestolnici se nadaljuje. V ponedeljek sta jo z nožem skupila enoletni dojenček in njegova mama, ki se zaradi hudih ran zdravita v bolnišnici. Policija medtem lovi moškega v 30 letih, ki je glavni osumljenec napada v Felthamu na jugozahodu velemesta.

Možje v modrem so se odzvali na klic neimenovane osebe, ki je bila zaskrbljena, da bi se ženski in otroku kaj zgodilo. Potem ko so okoli sedme zvečer odkrili okrvavljeni žrtvi, so sprožili obsežen lov, ki se ga udeležuje na ducate policistov. Po neuradnih podatkih naj bi osumljenec živel na istem naslovu kot ranjenca. Domačinom so naročili, naj gredo domov in zaklenejo vrata, saj je ubežnik oborožen in nevaren.

Deček je v kritičnem stanju, življenje matere pa ni ogroženo. Žensko, ki je v svojih tridesetih letih, in otroka so v bolnišnico prepeljali s helikopterjem, v okolišu prizorišča zločina pa so postavili več kontrolnih točk. Zaradi skokovitega naraščanja števila umorov, letos jih je bilo že 62, od tega 37 z nožem, so med Londončani vse glasnejši pozivi, da bi z večletno zaporno kaznijo kaznovali celo vsakega, ki bi pri sebi imel nož.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije