SOLZE ZA ŽRTVE

Preživeli opisali podrobnosti hude nesreče: To je bil pravi masaker

Sorodniki še vedno ne vedo, ali so njihovi bližnji preživeli nesrečo avtobusa pri Slavonskem Brodu.
Fotografija: Večina je spala, ko se je zgodila nesreča. FOTO: HRT
Odpri galerijo
Večina je spala, ko se je zgodila nesreča. FOTO: HRT

Huda nesreča avtobusa s kosovskimi potniki zjutraj pri Slavonskem Brodu na avtocesti A3 je zahtevala najmanj 10 življenj. Na avtobusu je bilo skoraj 70 ljudi. Nekateri se v bolnišnici še borijo za življenje, le redki pa so jo odnesli brez poškodb. Potniki, ki so ostali nepoškodovani, so za hrvaške medije opisali, kaj se je zgodilo.

image_alt
Grozljivka na Hrvaškem: težave pri identifikaciji trupel, voznik zaspal


»Sedela sem v spodnjem delu avtobusa, slišala sem, kako drugi potniki kričijo, v nekaj sekundah se je avtobus prevrnil na bok. Slišati je bilo drsenje karoserije po tleh, po nas so začele padati stvari. Nekaj me je zadelo v glavo,« je povedala ženska. Ramo Gashi pa je za HRT opisal, da je videl poškodovane in umrle: »Videl sem marsikaj. Nekatere brez roke, marsikaj sem videl, marsikaj ...«»Mi, ki smo bili v zgornjem delu avtobusa, smo jo dobro odnesli, tisti pa, ki so bili spodaj ... To je bil pravi masaker. Ob 6. uri smo skoraj vsi potniki spali. Še vedno mi ni jasno, kaj se je zgodilo. Prva misel, ki se je spomnim po prevračanju, ko sem se zbudil, je, da smo se samo prevrnili in da ne gre za hujšo nesrečo. Takrat nisem niti slutil, kako tragično je vse skupaj. Pa je bilo. Pomagali smo nositi trupla. Uspelo se mi je javiti svoji družini, bili so presrečni,« je dejal Fidar Hajdari, ki je bil na avtobusu iz Frankfurta na Kosovo sam.

image_alt
Avtobus se je prevrnil: umrlo 10 ljudi, preko 30 poškodovanih (VIDEO)


Številne družine na Kosovu so prejele tragične novice, da so njihovi dragi v tragediji umrli, nekateri pa še vedno čakajo podrobnejše informacije. Nepoškodovanih je bilo 14 potnikov, ki so jih nastanili v penzion. Med njimi je tudi dekle, ki je potovalo z materjo, a še vedno nima informacije, ali je živa ...

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije