TRAGIČNO

Avtobus se je prevrnil: umrlo 10 ljudi, preko 30 poškodovanih (VIDEO)

Zgodilo se je v bližini Slavonskega Broda.
Fotografija: Na kraju tragedije. FOTO: Printscreen 24sata
Odpri galerijo
Na kraju tragedije. FOTO: Printscreen 24sata

V prometni nesreči na avtocesti pri Slavonskem Brodu na vzhodu Hrvaške je danes umrlo najmanj deset ljudi, več deset ljudi je ranjenih, poročajo hrvaški mediji. Avtobus kosovske registracije je nekaj po 6. uri zjutraj zdrsnil s ceste in se prevrnil. Preiskava o okoliščinah nesreče že poteka. Avtocesta v smeri srbske meje je začasno zaprta.

»Stanje je zelo hudo. V avtobusu je še vedno veliko življenjsko ogroženih potnikov,« je za hrvaške medije povedal tiskovni predstavnik slavonsko-brodske policijske uprave Damir Brezić. »To je huda prometna nesreča. Mislim da med najtežjimi, katerim sem bil priča,« je bil jasen Franjo Galić, načelnik policijske postaje Prometne policije. Na policiji so potrdili, da je v nesreči kosovskega avtobusa, ki je peljal na redni liniji Frankfurt-Priština, umrlo najmanj deset ljudi, več kot 30 so jih prepeljali v bolnišnico v Slavonskem Brodu, je poročal lokalni novičarski portal sbonline.net.

»Mrtvi ležijo na tleh. Prizor je grozljiv,« je povedal reporter sbonline.net za spletni portal hrvaške komercialne televizije Nova TV. Kot dodaja portal, še ni uradnih informacij o stanju poškodovanih ljudi, saj imajo zdravniki polne roke dela.
Poleg reševalcev so na kraju dogodka tudi gasilci.Kot poroča 24sata, poteka preiskava, po kateri bodo znani vzroki in vse okoliščine te hude prometne nesreče. Hrvaški mediji so najprej poročali, da se je prevrnil avtobus z makedonsko registracijo, a se je kasneje izkazalo, da je šlo za avtobus s Kosova.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas