NESREČA AVTOBUSA

Grozljivka na Hrvaškem: težave pri identifikaciji trupel, voznik zaspal

Med huje poškodovanimi je tudi deklica.
Fotografija: Avtobus je bil poln potnikov, ki so bili na poti v Prištino. FOTO: 24sata
Odpri galerijo
Avtobus je bil poln potnikov, ki so bili na poti v Prištino. FOTO: 24sata

Po nesreči avtobusa kosovske registracije okoli 6. ure na avtocesti A3 pri Slavonskem Brodu imajo pristojni težave z identifikacijo žrtev, ker pri sebi niso imeli dokumentov, pa tudi zato, ker so nekatera trupla neprepoznavna. Prizorišče nesreče, v kateri je umrlo najmanj 10 ljudi, številni pa se s hudimi poškodbami zdravijo v bolnišnici, si bosta ogledala kosovski premier Aljbin Kurti in hrvaški premier Andrej Plenković.

Po prvih informacijah je bil avtobus na poti iz Frankfurta v Prištino, ko je zapeljal na travnato bankino in se prevrnil. Voznika avtobusa, ki trdi, da je za nekaj trenutkov zaspal, so aretirali zaradi suma nevarne vožnje.Drugi voznik je eden izmed deseterice smrtnih žrtev. Huje poškodovanih je 15 oseb, od tega sta dve v smrtni nevarnosti. Med huje poškodovanimi je deklica, skupaj pa je bilo na avtobusu izmed 67 potnikov 15 mladoletnih oseb. V bolnišnico v Slavonskem Brodu so sprejeli 44 oseb ob strogih protikoronskih ukrepih. Hrvaški zdravstveni minister Vili Beroš je povedal, da je za 14 oseb, ki niso poškodovane, poskrbela civilna zaščita.

V intervenciji po nesreči je sodelovalo osem ekip nujne medicinske pomoči. Načelnik prometne policije v Slavonskem Brodu Franjo Galić je povedal, da je videl že veliko hudih nesreč, da pa je današnja daleč najhujša.image_alt
Avtobus se je prevrnil: umrlo 10 ljudi, preko 30 poškodovanih (VIDEO)

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas