ANGLIJA V ŠOKU

Grozljivka z Otoka: starša mučila, zastrupljala in do smrti pretepla šestletnika

Arthur Labinjo-Hughes je bil zastrupljen s soljo, mučen in hudo poškodovan. Njegovo prekratko življenje je zdaj ugasnilo. Britanija je v šoku, mnogi vlečejo vzporednice s primerom jeseniške deklice.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Giuda90 Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Giuda90 Getty Images/istockphoto

Anglijo spet pretresa strašen zločin, katerega posledica je grozljiva smrt šestletnega dečka. Do smrti sta ga pretepla njegov oče in mačeha. Arthur Labinjo-Hughes je imel več kot 130 poškodb, ko je med lanskim zaprtjem države umrl v hudih mukah. Te dni poteka sojenje Emmi Tustin in Thomasu Hughesu, na dan pa prihajajo grozljive podrobnosti. Usodne poškodbe mu je domnevno zadala mačeha, potem ko je z njegovo glavo udarjala ob trdo površino. Tustinovo so včeraj obsodili zaradi umora, danes pa naj bi ji izrekli dosmrtno kazen. Hughesa so obsodili za krivega pri naklepnem uboju.

Angleški mediji sicer glasno opozarjajo, da so znova odpovedale pristojne službe. Dva meseca pred Arthurjevo smrtjo je namreč njegova babica poklicala center za socialno delo zaradi modric na njegovi roki. Toda po obisku družine socialna služba ni ukrepala, starša pa sta o poškodbi trdila, da jo je dobil, ko se je igral z boksarskimi rokavicami ...

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas