TRAGEDIJA

FOTO: V zrušenju viadukta umrli družina in mladi turisti, iz ruševin se sliši jok

V Genovi našteli že več kot 40 žrtev.
Fotografija: Nesrečna družina, ki je izgubila življenje v najbolj smrtonosni nesreči v Evropi po letu 2001. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Nesrečna družina, ki je izgubila življenje v najbolj smrtonosni nesreči v Evropi po letu 2001. FOTO: Facebook

GENOVA – Število mrtvih po porušenju viadukta v Genovi strmo narašča. Našteli so jih že 42, iskanje pogrešanih pa se nadaljuje, poročajo italijanski mediji. Po besedah ministra za notranje zadeve Mattea Salvinija so med žrtvami trije otroci, stari osem, 12 in 13 let.  

Smrt tričlanske družine

Italijanski mediji so medtem objavili, da je med žrtvami tudi tričlanska družina – računalničar Roberto Robbiano (44), njegova 41-letna žena Ersilia ter njun devetletni sin Samuel. Bili so na dopustu. Po prvih podatkih so v trenutku, ko so našli njihova trupla, reševalci slišali zvonjenje mobitela. Na zaslonu se je izpisala beseda mama. Mama Ersilie je poskušala priklicati svojo hčer ...

Znana je identiteta še nekaterih žrtev. Med mrtvimi so 31-letni Mirko Vicini, 35-letni Bruno Casagrande ter 53-letni Sandro Campora iz Italije. V tragediji je življenje izgubila tudi trojica mladih turistov iz Francije, ki so potovali na poletne počitnice na Sardinijo.

Jok iz ruševin

Reševalna akcija, ki se je nadaljevala danes zjutraj, je potekala tudi ponoči, ko so gasilci preiskovali mesto, kjer se je objekt zrušil. Včeraj so bili okoliški objekti evakuirani iz strahu pred novim rušenjem. Število pogrešanih oseb se giblje med štirimi in dvanajstimi, iz ruševin naj bi se slišal jok. 

Iskanje preživelih se nadaljuje

Medtem pa je televizijski kanal Russia Today objavil posnetke italijanskih reševalcev, kako z dronom iščejo preživele.

Kdo je kriv?

Vzrok podrtja viadukta na avtocesti A10, ki povezuje italijansko riviero in jug Francije in ki se je v torek zrušil približno 40 metrov globoko na naseljeno območje, še vedno ni znan. Strokovnjaki menijo, da je bil most, ki je bil zgrajen v 60. letih 20. stoletja, že v začetku slabo zasnovan, poleg tega pa da je bil verjetno tudi že dotrajan in slabo vzdrževan.

A upravljavec avtoceste in tudi viadukta Autostrade per l'Italija zatrjuje, da so izvajali redna preverjanja strukturne trdnosti viadukta in da so testiranja dajala dobre rezultate. Preverjanje so izvajali na podlagi programa, ki je bil usklajen tudi z ministrstvom za promet, so sporočili iz podjetja.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas