GROZLJIV POKOL

Spregovorila babica množičnega morilca: Ko sva se nazadnje videla ...

Povedala je, da je bil njen vnuk čisto prijazen fant.
Fotografija: FOTO: Facebook
Odpri galerijo
FOTO: Facebook

CHRISTCHURCH – Včerajšnji napad v dveh mošejah v novozelandskem Christchurchu, ki je zahteval najmanj 49 mrtvih, je zadnji v nizu napadov skrajnežev na civiliste po svetu. Avstralski državljan Brenton Tarrant (28), ki je svoj krvavi strelski pohod prenašal v živo, ostaja v priporu.
Morilec je v priporu. FOTO: Pool Reuters
Morilec je v priporu. FOTO: Pool Reuters

Na dogajanje se je odzvala tudi njegova babica Joyce: »To ni vnuk, ki sem ga poznala. Vedno je bil zelo ljubezniv in obiskoval me je vsaj dvakrat na leto. Ko sem ga nazadnje videla, ni kazal nobenih znakov ekstremistične ideologije.« Povedala je še, da so to težki trenutki za njegove bližnje in da se borijo s tem, kakor vedo in znajo. Že včeraj so se odzvali njegovi bližnji sorodniki, ki so policijo ponudili vso potrebno pomoč.

Dan po napadu je znanih tudi nekaj več informacij o smrtnih žrtvah in ranjenih, med katerimi so moški, ženske in otroci. Gre za državljane Nove Zelandije, Pakistana, Turčije, Savdske Arabije, Bangladeša, Indonezije in Malezije. Od okoli 50 ranjenih jih je 39 še vedno v bolnišnici, od tega jih je 11 na intenzivnem oddelku.

Novozelandci za žrtve in njihove družine zbirajo tudi denarna sredstva. Doslej so zbrali okoli 3,5 milijona novozelandskih dolarjev (približno 2,1 milijona evrov). V Aucklandu so se danes žrtev spomnili s posebno slovesnostjo, ki se je je udeležilo več tisoč ljudi.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije