OBSOJENA

Slovenca v avstrijski zapor

V Celovcu so obsodili dvojico, ki je uvažala in preprodajala prepovedane droge.
Fotografija: Ob aretacijah so našli mamila, pribor in denar. FOTO: Lpd Kaernten
Odpri galerijo
Ob aretacijah so našli mamila, pribor in denar. FOTO: Lpd Kaernten

CELOVEC – V četrtkovem popoldnevu je sodnik deželnega sodišča v Celovcu Dietmar Wassertheuer z izrekom obsodilne sodbe končal proces, v katerem sta se na zatožni klopi znašla Slovenca, stara 29 in 30 let. Tožilstvo jima je očitalo, da sta iz domovine uvažala prepovedane droge in jih – skupaj s še drugimi podrejenimi – prodajala po avstrijskem Koroškem. Ko je po zaužitju njunega mamila (najverjetneje heroina) v septembru 2017 umrla 16-letnica iz Volšperga, je policija po intenzivni preiskavi prišla do obeh Slovencev, ki sta delovala iz najetega stanovanja v Celovcu.



Tožilstvo ju je na koncu bremenilo, da sta prek njihove južne meje v koroško prestolnico skupaj pripeljala 3,9 kilograma heroina, 800 gramov kokaina ter še pol kilograma konoplje. Sodnik je imel od začetka procesa več opravka s 30-letnikom, ki naj bi bil vodja kontrabantov, že v zaslišanjih pa se je pogosto zapletel s svojimi izjavami. Dodatno breme za starejšega Slovenca je bil listek z njegovimi grožnjami mlajšemu rojaku, ki mu ga je nekdo potisnil pod vrati zaporniške celice. Zaradi tega so 30-letniku preklicali pogojno obsodbo, ki si jo je prislužil prej z drugimi nečednimi dejanji, in mu prisodili visoko kazen, dasiravno je starejši vztrajal, da je bil kolovodja mlajši.



Tako so 30-letniku za nabavo in preprodajo mamil prisodili pet let zaporne kazni, zaradi prekršene pogojne obsodbe pa so mu prišteli še leto in dva meseca kazni, ki je bila prej izrečena pogojno. Malce bolje jo je odnesel 29-letnik, ki je v celoti priznal krivdo, odrejena mu je bila triletna zaporna kazen. Oba sta si vzela čas za premislek o tem, ali se bosta pritožila na izrečeno kazen, niti tožilstvo še ni sporočilo, ali je zadovoljno z razpletom.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije