PRETRESLJIVA IZPOVED

Dedek jo je pokril z odejo in jo otipaval

Do 13. leta je doživljala nočno moro.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images/istockphoto

Skupina na facebooku Ženska mreža je namenjena tistim ženskam, ki so bile izpostavljene nasilju in spolnim zlorabam. Za mnoge od njih je to edina možnost, da o tem spregovorijo, saj je mnogim okolica obrnila hrbet, ko so iskale pomoč.
 

Preberite tudi: Nora babica pri Splitu zrežirala ugrabitev 19-letne vnukinje



Takšna je izkušnja ženske iz okolice Subotice, ki je bila leta in leta žrtev spolnih zlorab. Pri petih letih je ostala brez staršev, saj se je v njeni družini zgodila tragedija z umorom in samomorom. Skrbništvo nad njo sta dobila babica in dedek, pri katerih je živela osem let. Kmalu je dedek začel prihajati v njeno sobo in preverjati, ali ji po spolovilu že rastejo dlačice. Večkrat jo je vzel k sebi v naročje, ko so gledali televizijo. Vpričo babice ju je pokril z odejo, nato pa jo je otipaval. Takrat je to dojemala kot izkazovanje ljubezni, ko pa se ga je začela izogibati, je ubral druge načine.

Socialna delavka ji ni verjela

Zlorabe je ta ženska trpela do leta 2005. Takrat sta na obisk prišla stric in teta z Nove Zelandije ter opazila, da nekaj ni v redu. O sumljivem dogajanju sta obvestila center za socialno delo. Kasneje je od rejnice izvedela, da ji socialna delavka v Subotici ni verjela, zato niso sprožili nobenih postopkov proti dedku. »Vzeli so jima skrbništvo, saj sem na koncu tega mučenja dejala, da se bom ubila, ker ne zmorem več. Takrat sem bila stara 13 let,« se zaključi zapis, ki je pretresel marsikoga v Srbiji in širše. 

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije