LJUBOSUMJE

Ivani (23) lomil rebra, jo zbadal z nožem in opekel z likalnikom

Lacković se brani, da je bil prizadet.
Fotografija: Ivana Filipović. FOTO: Facebook, Ivana Filipović
Odpri galerijo
Ivana Filipović. FOTO: Facebook, Ivana Filipović

Djordje Lacković (25) iz Klenja pri Bogatiću je bil v Novem Sadu obsojen na šest let zapora, ker je bil nasilen do svojega nekdanjega dekleta Ivane Filipović (23). Podaljšali so mu tudi pripor, v katerem bo ostal, dokler ne bo odšel na prestajanje kazni.

Lacković je marca 2019 v stanovanju v Novem Sadu hudo poškodoval svojo nekdanjo partnerico, obtožen pa je dveh kaznivih dejanj – nasilja v družini in povzročitve hudih telesnih poškodb.

Nasilje zaradi ljubosumja

Brat zlorabljenega dekleta Ivan Filipović je za Kurir dejal, da je družina s sodbo zadovoljna. »Upam, da bodo po taki razsodbi mnogi v Srbiji dvakrat premislili, preden bodo fizično ali psihično napadli ženo ali dekle. Nasilje je treba enkrat za vselej ustaviti,« je dejal.

Po obtožnici je Lacković dekletu zlomil rebra, ji poškodoval pljuča, jo opekel z vročim likalnikom in zabodel z nožem. Bil naj bi izredno ljubosumen. V zagovoru je dejal, da je Ivano tepel, a ne v takšnem obsegu, kot mu očitajo v obtožnici. Dejal je celo, da ni vedel, da je likalnik vključen in vroč. »Bil sem prizadet, zato sem se odzval neprimerno. Ljubil sem jo,« je zaključil obtoženi.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije