GROZLJIVKA V BOVCU

Zaslišal je hropenje, ko je odprl vrata stanovanja, je videl strašen prizor

Večkrat zabodenemu 34-letniku niso mogli več pomagati.
Fotografija: Oster predmet, s katerim je bil zaboden Roman Komac, so našli v bližini zločina. FOTO: Getty Images
Odpri galerijo
Oster predmet, s katerim je bil zaboden Roman Komac, so našli v bližini zločina. FOTO: Getty Images

BOVEC – V sredo nekaj po polnoči je na območju Bovca tekla kri, zaradi več vbodnih ran je umrl 34-letni Roman Komac. Marino Pangos, vodja sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica, je predstavil dosedanje izsledke kriminalistične preiskave.
 
Preberite še:

V Bovcu se je zgodil umor


 
Med preiskavo bilo ugotovljeno, da je 24-letni osumljenec Jasmin Suljić napovedano prišel k 34-letnemu oškodovancu in ga povabil, naj za trenutek stopi iz stanovanja. Pred stanovanjem ga je 24-letnik z ostrim predmetom (nožem) napadel in mu prizadejal številne telesne poškodbe v različne dele telesa. V stanovanju je bil v tem času drug moški, ki je zaslišal glasno hropenje, in ko je stopil iz stanovanja, je osumljeni z napadom prenehal in pobegnil s kraja. Priča je poklicala policijo in reševalce ZD Tolmin, ki pa poškodovancu niso mogli več pomagati. Policisti so v bližini našli odvržen ostri predmet.
 
Policija je po prejemu obvestila o umoru hitro stopila v akcijo in osumljenca kmalu prijela. FOTO: Tadej Regent, Delo
Policija je po prejemu obvestila o umoru hitro stopila v akcijo in osumljenca kmalu prijela. FOTO: Tadej Regent, Delo
Ker so bili na podlagi prvih zbranih obvestil podani razlogi za sum, da je bilo izvršeno nasilno kaznivo dejanje, so nadaljnjo preiskavo primera prevzeli kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica. Kriminalisti in policisti PU Nova Gorica so 24-letnega osumljenca kaznivega dejanja kmalu izsledili in mu na podlagi določil zakona o kazenskem postopku odvzeli prostost.
 
Še istega dne je bila opravljena hišna preiskava na začasnem naslovu osumljenca, kjer so bili najdeni nekateri predmeti za dokazovanje krivde.
 
Preberite še:

FOTO: Kuhar 11-krat zabodel frizerja Romana


 
O okoliščinah, zakaj je prišlo do spora med osumljencem in žrtvijo, policija še vedno zbira obvestila. Po dosedanjih ugotovitvah naj bi šlo za nerazčiščene osebne zadeve. Spor naj ne bi bil dolgotrajen. Pred umorom naj osumljeni žrtvi po podatkih policije ne bi grozil.
 
Osumljenec je bil v četrtek ob 14. uri priveden k preiskovalni sodnici, ki mu je zaradi ponovitvene dejavnosti in begosumnosti odredila pripor v solkanskih zaporih. Zagrožena kazen za umor na zahrbten umor je najmanj 15 let zapora. Ali je krivdo priznal, policija ni želela razkriti.
 
Osumljeni je državljan BiH, od maja letos z začasnim prebivališčem na območju Bovca. Do zdaj ni bil obravnavan za nobeno kaznivo dejanje, podatke iz njegove matične države pa še pridobivajo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije