BELTINCI

Strmoglavil zračni balon, pol kraja ostalo brez elektrike (FOTO)

Unovčevanje darila za 60. rojstni dan bi se lahko tragično končalo.
Fotografija: Na prizorišču nesreče se je poleg gasilcev zbralo tudi veliko občanov. FOTO: Oste Bakal
Odpri galerijo
Na prizorišču nesreče se je poleg gasilcev zbralo tudi veliko občanov. FOTO: Oste Bakal

Uprava za zaščito in reševanje je poročala, da se je danes okoli 18.20 v Beltincih zgodila nesreča z udeležbo zračnih plovil.

Po prvih podatkih naj bi v naselju Beltinci z okoli 2.500 prebivalci, in sicer za osnovno šolo, natančneje na Žitni ulici, strmoglavil zračni balon.

Na prizorišču smo izvedeli, da je balon prelomil enega izmed električnih drogov med Beltinci in Gančani, del Beltincev in Gančanov je zato ostal brez elektrike. Ob pretrganju žic naj bi se tudi zaiskrilo, domačini pričajo tudi o pokih.

Stanovalci bližnjih hiš pravijo, da je balon sprva nenadoma izgubil višino in trčil v električno napeljavo, kar ga je tudi poškodovalo. Nato se je kljub poškodbi znova dvignil za nekaj metrov. Na tla so ga nato z vrvmi potegnili očividci, ki so priskočili na pomoč. Zasilno je moral pristati na dvorišču ene izmed tamkajšnjih hiš.

V košari zračnega balona naj bi bile tri osebe, po trenutnih podatkih naj bi se ena izmed njih poškodovala. Na kraju dogodka je bilo več gasilskih enot in policisti. Ob tem so električarji urejali električno napeljavo.

Po naših neuradnih informacijah je lažje poškodovan 60-letni domačin, ki je polet z balonom prejel kot darilo. Vse skupaj bi se lahko končalo tragično. K sreči se je dokaj srečno izteklo, le slavljenec naj bi se lažje poškodoval, utrpel naj bi opekline.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas