SOJENJE

Sojenje Abramovu: slovenska balistična stroka površna?

Novo mnenje je treba najprej prevesti iz hrvaščine v slovenščino.
Fotografija: Abramov, ki je zaradi domnevnega umora Vebrove v celjskem priporu, zanika obtožbe. FOTO: Marko Feist
Odpri galerijo
Abramov, ki je zaradi domnevnega umora Vebrove v celjskem priporu, zanika obtožbe. FOTO: Marko Feist

Na celjskem okrožnem sodišču je na sojenju Sebastienu Abramovu, ki mu tožilstvo očita umor nekdanjega dekleta Sare Veber marca 2015, njegov zagovornik Michael Rotter v sodni spis vložil novo balistično mnenje, izdelano na Hrvaškem. Iz mnenja izhaja, da naj bi slovenski balisti delo opravili površno in nestrokovno, pravi Rottter.

image_alt
Julija Adlešič le prišla na sodišče: Sebastien je ljubeč in nežen partner

Novo mnenje je treba prevesti v slovenščino, potem se bo z njim seznanilo tudi tožilstvo, do njega se bo opredelila tudi slovenska balistična stroka. Tožilec Gorazd Kacijančič je predlagal branje SMS-sporočil med Vebrovo in Abramovom, ker bi rad dokazal, da je bila njuna zveza tik pred razpadom. Sodišče je danes med drugim zaslišalo tudi Abramovovo sosedo, ki mu je dajala denar in zlatnino in ki ji je ostal dolžan tudi 12.000 evrov.

Sojenje se bo nadaljevalo 16. decembra z zaslišanjem prič. Abramov, ki je zaradi domnevnega umora Vebrove v celjskem priporu, zanika obtožbe. Med preiskavo je dejal, da jo je ustrelil po nesreči med čiščenjem puške, saj da je bil prepričan, da v cevi ni nabojev.

image_alt
Abramova našel v objemu Sarine mame: kje je Julija Adlešič?

Abramov je bil lani novembra sicer skupaj s staršema in partnerico Julijo Adlešič že obsojen v zadevi 'odrezana roka', v kateri je priznal zavarovalniško goljufijo.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas