PIJANO

Slabost zaradi alkohola!

V Tržiču je voznik napihal res bogatih 3,62 promila. Po gorenjski avtocesti je voznik vijugal z 2,60 promila.
Fotografija: FOTO: Policija.si
Odpri galerijo
FOTO: Policija.si

TRŽIČ – Policisti so v torek zvečer obravnavali prijavo zdravnika, da na cesti pomagajo vozniku, ki mu je postalo slabo. Policisti so pri izvedbi postopka pri vozniku zaznali vpliv alkohola in mu odredili preizkus alkoholiziranosti: napihal je bogatih 3,62 promila! Slabost je bila posledica njegovega stanja. Še enega voznika pa so policisti zaradi alkohola po prijavi nezanesljive vožnje na 113 pozno zvečer obravnavali na gorenjski avtocesti. Voznik je napihal 2,60 promila ter ob ustavitvi povzročil prometno nesrečo z materialno škodo, saj je med manevriranjem na počivališču trčil v odbojno ograjo. O njunih prekrških so z nujnim obdolžilnim predlogom obvestili pristojno okrajno sodišče. V obeh primerih je predpisanih 18 kazenskih točk, najmanj 1200 evrov kazni ...
V sredo ob 4.13 je na parkirišču pred poslovno stavbo na Šutni v Kamniku zagorelo v notranjosti parkiranega osebnega avta. Požar so pogasili člani PGD Kamnik. Avto je uničen.
V naselju Kalce je v torek okoli 23. ure gorelo dostavno vozilo. Aktivirani so bili gasilci PGD Gorenji Logatec in Dolnji Logatec. Do njihovega prihoda je lastnik sam pogasil vozilo. Gasilci so odklopili akumulator ter pregledali vozilo s termovizijsko kamero.
Nekaj po 17. uri je od Vojkove proti Dunajski cesti v Ljubljani vozil 45-letni voznik osebnega vozila, očitno pod vplivom alkohola, saj je vijugal po celotnem vozišču. Voznika so ustavili v bližnjem križišču. Napihal je 2,08 promila. Zoper njega so podali predlog na sodišče in mu odvzeli vozniško dovoljenje.
Na Dunajski cesti v Ljubljani sta ob 15.58 trčila osebno in tovorno vozilo. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja ter posuli razlite motorne tekočine.
Na cesti Fara–Kočevje pri Slapu Nežica je voznik z osebnim avtom ob 8.48 zapeljal s cestišča. Kočevski reševalci so ranjenca oskrbeli. Aktivirani so bili gasilci PGD Kočevje in Vas-Fara, a je bilo njihovo posredovanje preklicano.
Na Cesti Ljubljanske brigade v Ljubljani je ob 4.29 pred garažno hišo trgovskega centra zagorel traktor. Požar so pogasili gasilci GB Ljubljana. Policisti in kriminalisti so končali ogled, točen vzrok požara ni znan. Najverjetneje je prišlo do kratkega stika, zato je traktor zgorel. Nastalo je za 20.000 evrov škode.
Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so v 24 urah 5 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so v treznilnico spravili enega voznika.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije