PRETEP

Ropar doma brutalno pretepel 81-letnika

Od moškega je zahteval denar in mu grozil. Rešila ga je ženska, ki mu je prinesla kosilo.
Fotografija: Policisti so roparja še isti dan prijeli. FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
Policisti so roparja še isti dan prijeli. FOTO: Tadej Regent

LAŠKO – Sredi prave filmske akcije so se pred dnevi znašli policisti Policijske postaje Laško, ki so se odzvali na klic, da se je na njihovem območju zgodil rop. V hišo 81-letnika, ki živi sam, je nepovabljen vstopil oborožen in zamaskiran moški ter mu zagrozil z orožjem.

Od upokojenca je zahteval denar in nemočnega možaka celo brutalno napadel. Moški je imel veliko srečo, da je ravno sredi napada pozvonilo, sicer kdo ve, kako bi se vse skupaj končalo. Prišla je namreč ženska, ki mu je prinesla kosilo, ropar pa se je obiska prestrašil in pobegnil. Med begom je snel kapo z izrezom za oči, za katero je skrival obraz, in upokojenec je zlikovca prepoznal, saj je pri njem v preteklosti tu in tam opravljal razna priložnostna dela.

Policisti tako niso imeli težkega dela in 26-letnega roparja, doma je na območju Ljubljane, so že nekaj ur pozneje izsledili in prijeli ter ga pridržali. Ranjenega 81-letnika so reševalci odpeljali v bolnišnico, kjer je ostal na zdravljenju. Mladca so možje postave ovadili zaradi kaznivega dejanja ropa, za kar mu grozi od enega do deset let zapora.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije