POSKUS UBOJA

Poskus uboja s preklopnim nožem

48-letnik je napadel 46-letnega moškega.
Fotografija: Večkrat je zamahnil proti njemu. FOTO: Getty Images
Odpri galerijo
Večkrat je zamahnil proti njemu. FOTO: Getty Images

Novogoriško policijsko upravo so v nedeljo tik pred četrto popoldne obvestili o poskusu uboja na dvorišču stanovanjske hiše v enem od naselij na območju Mestne občine Nova Gorica, pri čemer je bila ena oseba laže poškodovana.

Takoj po obvestilu so na kraj dogodka napotili policiste in kriminaliste, ti so zbrali prva obvestila, zavarovali kraj dejanja, po predhodnem obveščanju dežurnega preiskovalnega sodnika okrožnega sodišča in okrožne državne tožilke opravili ogled kraja dejanja, zbrali potrebna obvestila ter opravili prva nujna preiskovalna opravila, pojasnjuje Dean Božnik, predstavnik PU Nova Gorica za odnose z javnostmi.

Po zdaj zbranih podatkih je 48-letnik s preklopnim nožem napadel oziroma večkrat zamahnil proti 46-letnemu moškemu v predel trebuha in prsi. Temu se je uspelo ubraniti napada, pri čemer je bil laže poškodovan, in sicer je dobil manjše ureznine. Zdravniške pomoči oškodovanec ni iskal.


Novogoriški kriminalisti in policisti so 48-letnega osumljenca nedolgo zatem izsledili in mu po prijetju odvzeli prostost. Po zaključku postopka in na podlagi vseh ugotovljenih dejstev ga bodo kazensko ovadili zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja poskusa uboja na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici, pravi Božnik in dodaja, da kriminalisti nadaljujejo zbiranje obvestil o vseh okoliščinah dogodka. Motiv za kaznivo dejanje v tem trenutku še ni znan. 

Več iz te teme:

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas