DOLENJSKA

Policisti ustavili dva voznika pod vplivom kokaina

Objavljeno 10. avgust 2020 17.39 | Posodobljeno 10. avgust 2020 19.26 | Piše: Ma. M.

Avtomobila so obema zasegli.

Zadrogirana s kokainom. FOTO: Shutterstock Photo
V sredo okoli 16.30 so policisti PP Novo mesto v okolici Novega mesta ustavili voznika (28) osebnega avtomobila. Zaradi suma, da vozi v neustreznem psihofizičnem stanju, so mu odredili opravljanje hitrega testa za ugotavljanje prisotnosti prepovedanih drog. Pri vozniku, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je test potrdil prisotnost kokaina in opiatov.

V noči na četrtek so v Mirni Peči ustavili 20-letnega voznika osebnega avtomobila. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da vozi pod vplivom kokaina in prav tako nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Avtomobila so obema zasegli in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilna predloga, so sporočili iz PU Novo mesto.


Zasegli manjšo količino konoplje

V Dolenjem Karteljevem pa so zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog odredili hitri test 25-letnemu vozniku osebnega avtomobila. Test je potrdil prisotnost prepovedanih drog, opravljanje strokovnega pregleda pa je kršitelj odklonil. Med postopkom so mu zasegli še manjšo količino konoplje. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo, uvedli postopek o prekršku in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.
Deli s prijatelji