POZIV UDELEŽENCEM V PROMETU

Policijski poziv: javite se, če vas je ogrožal rdeči alfa romeo

Osumljenec bežal pred policisti in namerno trčil v službeno vozilo policije.
Fotografija: Fotografija je simbolična.  FOTO: PP Metlika
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična.  FOTO: PP Metlika

PU Novo mesto poroča, da so novomeški kriminalisti ugotovili identiteto pobeglega voznika, ki je v ponedeljek bežal pred policisti in namerno trčil v službeno vozilo policije. Gre za 35-letnega osumljenca iz okolice Novega mesta. Policisti pozivajo vse, ki so bili v ponedeljek med 17. in 17.20 udeleženi v prometu na relaciji Kronovo–Otočec–Gumberk–Dolenja vas in jih je voznik osebnega avtomobila alfa romeo rdeče barve ogrožal, da to sporočijo na številko 113.

image_alt
Med begom večkrat trčil v policiste in na koncu obtičal v potoku

Kaj se je dogajalo?

Policisti enote za nadzor državne meje so med opravljanjem nalog na avtocestnem postajališču Starine nekaj po 17. uri opazili voznika osebnega avtomobila alfa romeo z nameščenimi registrskimi tablicami, ki so bile očitno ponarejene. Policisti so zapeljali za njim in ga ustavljali z uporabo svetlobnih in zvočnih signalov. Kršitelj znakov ni upošteval, nadaljeval je vožnjo in ves čas pospeševal. Nevarni voznik je zapeljal prek mostov na Otočcu, potem ustavil sredi ceste, prestavil v vzvratno prestavo in se z veliko hitrostjo zaletel v prednji del službenega vozila. Po trčenju je zapeljal naprej, ponovno prestavil vzvratno in ponovno trčil v policiste, potem močno pospešil in nadaljeval nevarno vožnjo proti Ratežu. Voznik je na enak način poskušal še dvakrat trčiti v službeno vozilo, vendar se je policistom uspelo trčenju izogniti. Voznik je nato v Dolenji vasi zapeljal s ceste in prek travnate brežine v potok, kjer je vozilo obstalo.

Na kraju so prijeli 20- in 54-letnega osumljenca iz okolice Novega mesta, eden izmed osumljencev pa je pobegnil. Mlajši (20) je poskušal napasti policiste, zato so uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje.

Kriminalisti nadaljujejo intenzivno preiskavo in ugotavljanje okoliščin kaznivih dejanj nevarne vožnje v cestnem prometu ter preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.

Več iz te teme:

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas