SADAMOV SPECIALEC

Kdo je Iračan, ki ni hotel ustreliti dr. Janeza Plavca?

Obramba: Sadamov specialec je vešč provokacij.
Fotografija: Libanonec se o krivdi ni izrekel, kar pomeni, da očitkov ne priznava. FOTO: IGOR MALI
Odpri galerijo
Libanonec se o krivdi ni izrekel, kar pomeni, da očitkov ne priznava. FOTO: IGOR MALI

LJUBLJANA – Kar malce sumljiv in vprašljivo verodostojen se zdi odvetniku Gorazdu Fišerju Iračan Ali Hamzah Rashid, ki je 9. oktobra lani njegovega klienta dr. Michela Stephana prijavil, da ga je nagovarjal k umoru nekdanjega sodelavca na Kemijskem inštitutu (KI), dr. Janeza Plavca.

»Kot begunec je iz Iraka prebegnil v Avstrijo, nato pa v nasprotju z večino beguncev ni nadaljeval proti Nemčiji, ampak se je na nepojasnjen način znašel v Sloveniji. Kot begunec iz relativno revne države je imel tudi pametni telefon iphone 6,« se prav tako zdi nenavadno Fišerju, ki mu v zgodbi o domnevnem naročilu umora očitno nekaj precej smrdi. Sploh zaradi tega, »ker v primeru Alija sploh ne gre za nekega neukega civilista.

V Iraku je bil namreč pripadnik specialnih policijskih enot tedanjega samodržca Sadama Huseina, zato je bil nedvomno vešč provokacije, kakršno imamo tudi v tem primeru: izzivanje kriminalne dejavnosti.«
Včeraj se je končal predobravnavni narok proti Stephanu, ki ga tožilstvo bremeni, da je lani najel Rashida, da bi za plačilo umoril Plavca. Rashid je namreč eno od njunih srečanj v šišenskem lokalu posnel, posnetek pa ob podaji ustne ovadbe predal policistom.

Posnet pogovor je trajal 18 minut in 51 sekund, v njem pa je bilo očitno dovolj podatkov, da so pristojni proti Stephanu sprožili prikrite preiskovalne ukrepe.

»Več v tiskani izdaji. Dobite jo v bližnji trafiki, v aplikaciji na pametnih telefonih in tablicah ali pa jo naročite v e-trafiki«
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije