POZIV JAVNOSTI

Imate posnetek detonacije ali storilca na nedeljski nogometni tekmi? Takoj javite policiji

Policisti PU Murska Sobota so prejeli informacijo, da je zaradi poškodbe na nogometni tekmi v Murski Soboti zdravniško pomoč iskal tudi otrok - pobiralec žoge, ki je bil lahko telesno poškodovan.
Fotografija: Navijači Viol. FOTO: Leon Vidic/delo
Odpri galerijo
Navijači Viol. FOTO: Leon Vidic/delo

Potem ko je neznanec na nedeljski nogometni tekmi slovenskega državnega prvenstva med Muro in Mariborom ob igrišče med tekmo vrgel eksplozivno telo in poškodoval sedem ljudi, policija kljub temu, da je dogodek v skladu z varnostnim načrtom snemala, poziva javnost za pomoč pri iskanju storilca.

image_alt
Jelinčič brutalno: »Da Slovenec Slovenca je**. Pa dajte no!« (VIDEO)

»Policisti pozivamo vse, ki bi razpolagali z informacijo o osebi, ki je odvrgla pirotehnični izdelek na igrišče, oziroma s posnetkom same detonacije ali storilca, da o tem obvesti policijo na telefonsko številko 113 ali anonimni telefon 080-1200,« so zapisali pri policiji.

Obenem je policija dopolnila obvestilo v povezavi z varovanjem omenjene tekme. »Policisti PU Murska Sobota smo danes prejeli informacijo, da je zaradi poškodbe na nogometni tekmi 18. februarja v Murski Soboti zdravniško pomoč iskal tudi otrok - pobiralec žoge, ki je bil lahko telesno poškodovan,« so dodali.

image_alt
Pri Muri pretreseni, direktor Maribora se je opravičil: Poškodovanih šest igralcev, dva ne slišita

Na tekmi je bilo skupaj poškodovanih sedem oseb, poleg otroka še pet Murinih igralcev in kondicijski trener. »Zaradi poškodb policisti zbiramo informacije o sumu storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti,« so še dodali pri policiji.

Dogodke na tekmi preiskuje tudi Nogometna zveza Slovenije

Ta je v ponedeljek potrdila uvedbo disciplinskega postopka po tekmi 21. kroga državnega prvenstva v Murski Soboti. Tekmo so prekinili zaradi metanja pirotehničnih sredstev iz sektorja mariborskih navijačev na in ob igrišče.

image_alt
V nedeljo v Sloveniji umrl nogomet: oglasil se je premier, to pravijo naši bralci

Disciplinski postopek teče tako proti organizatorju tekme, nogometnemu klubu Mura, ter tudi proti mariborskemu klubu zaradi incidenta s pirotehničnim sredstvom, je za Odmeve v ponedeljek pojasnil generalni sekretar NZS Martin Koželj. Oba kluba imata 72 ur od začetka postopka za predložitev odgovorov.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije