POŽARI

FOTO: Veliko dela za gasilce

V Podovi je zagorel industrijski objekt. V Tržiču po požaru ena oseba v bolnišnici.
Fotografija: Gasilce so klicali pozno, zato je bil požar ob njihovem prihodu že zelo razvit. FOTO: Pgd Podova
Odpri galerijo
Gasilce so klicali pozno, zato je bil požar ob njihovem prihodu že zelo razvit. FOTO: Pgd Podova

MARIBOR – Tudi minuli konec tedna so imeli gasilci veliko dela. Z obsežnim požarom so se spopadli na Štajerskem, kjer je v naselju Podova zagorel industrijski objekt, gorelo je tudi na drugih koncih države.

Z ognjem se je borilo 60 gasilcev. FOTO: Pgd Podova
Z ognjem se je borilo 60 gasilcev. FOTO: Pgd Podova
V Podovi v občini Rače-Fram je zagorelo v noči na soboto nekaj minut po pol četrti uri zjutraj, ogenj se je vnel na industrijskem objektu v velikosti 1000 kvadratnih metrov. Pogasili so ga člani JZ GB Maribor ter PGD Rače, Fram, Podova, Spodnja in Zgornja Gorica, Starošince in Šikole, a je bil objekt v celoti uničen. Gasilce so namreč poklicali pozno, saj se sprva menda ni slišalo, da gori, in so jih poklicali šele ob pokanju šip. Intervencijo je upočasnilo tudi dejstvo, da je zmanjkalo elektrike in se vrata niso odprla, zato so jih morali odpreti na silo, so za javnost pojasnjevali gasilci.

Gorela vikenda

Na Dolenjskem je ogenj uničil dva vikenda. Že ponoči, nekaj minut po tretji uri, je zagorelo na Sodjem Vrhu v občini Semič. Gasilci PGD Gradnik, Semič, Črešnjevec, Štrekljevec in Krvavčji Vrh so pogasili požar na vikendu v velikosti sedem krat pet metrov, ogenj pa je v celoti uničil ostrešje. Ob 18.36 pa je v naselju Tanča Gora v občini Črnomelj zagorel še en vikend enake velikosti. Gasilci PGD Črnomelj, Dobliče, Dragatuš in Tanča Gora so požar pogasili, a je ogenj vikend v celoti uničil. Vzroka še raziskujejo.

V Jelendolu je požar uničil kuhinjo v bloku. FOTO: Pgd Bistrica Pri Tržiču
V Jelendolu je požar uničil kuhinjo v bloku. FOTO: Pgd Bistrica Pri Tržiču
Pozabljena hrana na štedilniku pa je bila kriva za požar, ki se je v noči na soboto ob 0.23 vnel v Jelendolu v občini Tržič v stanovanju v bloku. Aktivirani so bili gasilci PGD Jelendol, Bistrica pri Tržiču in Tržič. »Že pred našim prihodom so požar pogasili stanovalci, mi pa smo skupaj z gasilci PGD Jelendol – Dolina in PGD Tržič ohladili ožgane predmete, jih iznesli na prosto, stanovanje prezračili in preventivno pregledali s termovizijsko kamero. Ena oseba se je nadihala dima, oskrbeli so jo reševalci NMP Tržič. O požaru so bili obveščeni policisti PU Kranj,« so pojasnili v PGD Bistrica pri Tržiču in dodali, da je na intervenciji je sodelovalo 28 gasilcev, od tega 9 iz njihovega društva.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije